Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek így együttesen mennyire...

Ezek így együttesen mennyire számítanak súlyosnak?

Figyelt kérdés

25 éves férfi vagyok, sajnos sosem mentem el magam kezeltetni szakemberrel, az alább leírt mentális betegségek évek óta fennállnak nálam, viszont saját magam diagnosztizáltam, illetve ismertem rá a tünetekre, úgyhogy nem 100% hogy ezek a problémáim, de nagy a valószínűsége.

-Kényszerbetegség (OCD)

-Mániás depresszió

-Szociális fóbia

Borderline személyiségzavar (?)

Két öngyilkossági kísérletem is volt eddig.

2020. jún. 11. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
16%

Az öndiagnózis nem diagnózis, és ennyi mentális probléma egyidejű fennállása kevéssé valószínű. Ha igaznak is érzed magadra a tüneteket, simán lehetsz szubklinikus eset, sőt egészséges is, mert mindenkinek vannak nehezebb időszakai. Mániás depressziód és borderline-od egyszerre nem lehet, mivel a borderline a mániás depresszió egy gyorsabban váltakozó típusa. Csodálkozom, hogy valaki ennyire tudatában van a problémáival, és még le is írja ide, hogy öngyilkossági kísérletei voltak.

Mindenképp keress fel egy szakembert, mert abból, ahogyan írsz, nem szeretnéd ténylegesen megölni magad, csak törődésre/útmutatásra van szükséged. Esetleg kaphatsz valami gyógyszert, ami segíthet.

Gondolkodj el azon, hogy mik azok a dolgok, amiket szeretsz magadban, vagy az életben. Gondolj azokra az emberekre, akik szeretnek téged. Mindig van kiút, az életet pedig becsülni kell.

2020. jún. 11. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
Akkor epp itt az ideje elmenni pszichiaterhez es belekezdeni egy terapiaba. Vannak nalad sulyosabb esetek, persze enyhebbek is. Az ondiagnozis egyebkent boven lehet helytallo, bar nem helyettesiti a hivatalosat, a borderline szemelyisegzavar pedig jo sok mindenben kulonbozik a bipolaris affektiv zavartol, es lehet egyszerre mindketto, nem is ritkan.
2020. jún. 11. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Közben utánaolvastam részletesebben a Bordeline-nak, és ez biztos nincs nekem...

2020. jún. 11. 19:35
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
A borderline és a bipoláris személyiségzavar is a depressziós és mániás fázis váltakozása, így nem lehet egyszerre mindkettő.
2020. jún. 11. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A borderlinnak a hangulatingadozas mellett meg jo sok egyeb tunete van, ami a bipolarisra nem jellemzo.
2020. jún. 11. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:
91%

hű, de nagy zavarok vannak itt a komment szekcióban

egyrészt nincs olyan, hogy bipoláris személyiségzavar, az nem személyiségzavar, hanem a depresszió egy fajtája, tehát nem a "rendes" unipoláris, hanem bipoláris, vagyis másik nevén mániás depresszió, amiben váltakoznak a mániás és a depressziós szakaszok

lehet valakinek egyszerre borderline személyiségzavara és bipoláris depressziója, engem pszichiáterek és pszichológusok diagnosztizáltak, és borderline és bipoláris is vagyok

kérdező, ne diagnosztizáld magad, mert annak az égvilágon semmi értelme nincs, mivel egyrészt nem értesz hozzá, másrészt kezelni sem tudod önmagad

mindenképp menj el egy szakemberhez, aki majd megmondja, hogy van-e és ha van, akkor milyen probléma áll fenn, és így megad(hat)ja a megfelelő kezelési módszert és esetleg gyógyszereket is

nem tudom, hogy a kérdésedre milyen választ vársz, nyilván azt, hogy ez így nagyon súlyos, de sosem ez a lényeg, hanem az, hogy te mennyire érzed súlyosnak, de ez is egy érdekes kérdés, hogy miért fontos neked, hogy más súlyosnak lássa a problémádat

2020. jún. 11. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!