Milyen betegségre utal, hogy fizikailag bántom magam?
Legtöbbször akkor fordul elő, mikor felhúzom magam valamin, de van, hogy csak simán állok a tükör előtt és ahogy nézem magam, ezt a valamit a tükörben egyszerűen nem tudom magam türtőztetni. Igen, önbecsülési problémám is van, de most a kérdésem nem erre vonatkozik.
Ütöm a fejem, a hasam, a lábam, mikor épp hogy kapom el.
Elég gyakran előfordul, hetente többször is. Tudom, hogy ez nem normális dolog, de mikor rám tör ez a dolog, olyankor nem tudom magam megfékezni. Ma pl úgy bordán vágtam magam, hogy rendesen megijedtem, hogy eltört. De nem csak ez az egy ütés volt, előtte a fejemet ütöttem.
Tudom, hogy sokatoknak ez nevetségesnek hangozhat, de számomra nagyon nem az. Amellett, hogy utána fájdalmaim vannak félek, hogy komolyabb kárt teszek magamban egyszer egy túl erős ütéssel...
Kétlem, hogy számítana, de 30 éves férfi vagyok.
Milyen betegségem lehet?
Valami mazohista hajlam
Fordulj phszihiáterhez
A tükrös dolgot nem egészen értem, de a probléma gyökere ott lehet, hogy min húzod fel magad? Ha tegyük fel egy játék az oka, akkor itt elágazik a dolog:
-ha kompetitív játék, akkor hanyagold. Lehet, hogy nem vagy jó benne, vagy az ellenfeleid csalnak, ilyenkor egyszerűen nem tudsz mit tenni. Keress hasonló játékot, ami singleplayer, és jobban ki tudod élni magad.
-ha singleplayer játék, keress hozzá cheat-et, trainer-t. Tudom, hogy milyen az, amikor a története miatt mindenképp végig akarod vinni a játékot, de egyszerűen nem boldogulsz. Hidd el, nem szégyen singleplayer játékban csalni. Úgyis a szórakozás a cél, ott meg mit számít, hogy csinálod, ha másnak nem ártasz?
Ha nem játékról van szó, hanem azért van, mert valami hülye felhúz, akkor 2 opció van:
-ha teheted, ne foglalkozz vele.
-ha nem teheted meg, tegyük fel egy munkatársad direkt szopat, tégy panaszt a főnöködnél, ha úgy érzed, hogy igazad van. Vannak szituk, amikor sajnos tényleg kénytelen vagy lenyelni a dolgokat, de ha lehet, próbáld meg elkerülni.
Illetve akármi is az oka, próbáld meg annyira türtőztetni magad, hogy ne tegyél kárt magadban vagy értékes tárgyakban magad körül. Akármennyire is felhúz valami, bírd ki a legközelebbi strapabíró falig. A hirtelen feszültséget csak fizikai erővel lehet levezetni, ezt kár tagadni. Szóval elsősorban tényleg boxzsák, vagy boxkesztyű és fal. Esetleg verd a sarkadat a padlónak, ha már addig sem bírod ki. Tudom, hogy nem a leghasznosabb tippek, de muszáj valahogy diszkréten kezelni a haragot, hogy sem te, sem más, sem értékes tárgy ne sérüljön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!