Miért van az hogy a saját agyam ellenem van?
Ha úgy történik, hogy mintha "rákontrázna" az agyad egy másik gondolattal, akkor te meg válaszolj arra a gondolatra. Egy kicsit vitatkozz magaddal, bizonyítsd be az agyadnak, hogy igenis történhetnek veled jó dolgok is. Nem hiszem, hogy a rosszat bevonzza az, aki rosszra gondol, emiatt nem kell aggódnod.
Nem muszáj állandóan pozitívan gondolkodni, az embernek vannak sötét érzelmei és ezt el kell fogadni. Meg kell győznöd az agyadat, hogy igen, léteznek rossz dolgok - de léteznek jók is.
Ha nem megy, tereld el a gondolataidat, foglalkozz valamivel (olvasás, film, stb.).
Jobb lesz, hidd el!
#1 Nem kell, hogy bármilyen tragédia történjen ahhoz, hogy depressziós legyen valaki. Pláne nem nevezhető hisztinek, még akkor sem, ha nem súlyos.
Egyébként nekem az segített az ilyen időszakaimban, ha kicsit kimozdultam, próbáltam programokat szervezni a barátaimmal, családommal. Ahogyan a #2-es is írta, próbáld olyan dolgokat csinálni, amik lekötnek, amik közben nem kattog az agyad, kicsit ki tudsz kapcsolni. :) Ha pedig magadtól nem megy, keress egy jó pszichológust, mert hidd el, néhány alkalom alatt is sokat tud segíteni neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!