Ez már nagyon durva pánikbetegség?
Sziasztok! 18 éves vagyok, kb 1 éve van jelen az életemben a pánikbetegség, de sosem tulajdonitottam neki nagy figyelmet, nem voltak sűrűn a rohamok. Viszont mostanában egyre rosszabbul vagyok.
Durván szorongok egész nap, konkretan nem merem elhagyni az otthonom, mert mi van ha az adott helyen jön rám. Mindenbe beleképzelem és borzalmas.
Ezen jár mindig az agyam és persze be is “vonzom” és persze lesz is roham. Sajnos nem tudom fejben legyőzni:(
Kineziológushoz fogok menni 3 hét múlva, kíváncsi vagyok segíteni fog e valamit. De szerintem pszichológushoz is el kellene menni, mert ez így nagyon nem jó. De nem merek oda sem nagyon, mert mi van ha ott előtte leszek rosszul 😩 kérlek mondjatok valamit, ez már súlyos? Mit tegyek? Gyógyszert szedjek?
Konkretan a barátaimmal nem merek már találkozni 😭
Gyógyszer szedést ne tőlünk kérdezd, hanem egy doki írjon fel neked, ha véleménye szerint szükség van rá!
A pszichológushoz pedig nem tudna egy hozzátartozód elvinni? 18 évesen még csak nem laksz egyedül.
Nincs a barátaid közül legalább egy közelebbi, akivel ezt bizalmasan meg tudnád osztani, és megkérni, hogy elkísérjen?
Fogyasztásra macskagyökér teát ajánlok, nem tesz persze csodát, de a semminél több.
Én elalvás előtt szoktam inni, mert egy picit álmosít, nyugodtabbnak érzem magam tőle és jobban is alszom.
Nekem kétszer volt életemben pánikrohamom, az első az valami iszonyú volt, mert nem tudtam mi az. Úgy éreztem meghalok!
Utána már ráakadtam a neten, hogy mi is volt ez, tünetek, életvitel alapján könnyedén beazonosítottam.
Tudatosan győztem le a rohamokat... mikor éreztem, hogy kezdődne erősen koncentráltam rá, hogy ezt az agyam produkálja és nem szervi baj, nem halok bele, aztán gyorsan elkezdtem valami olyat csinálni ami megnyugtatott és elterelte a figyelmem (sokszor a gyakorizás volt! 😀)
Amikor feldobott egy-egy ilyen kérdést, tudatosult bennem, hogy nem vagyok egyedül, mások is ismerik ezt, méghozzá sokan. Ez is megnyugtatott.
De nekem mindez szerintem kicsit enyhébb volt tán, mint neked, szóval kipróbálhatod a praktikáimat, de a szakemberekhez mindenképp menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!