Mit lehet tenni az egyre elviselhetetlenebbé váló hipochondria ellen?
Amióta home office van, egyre elviselhetetlenebb. Túl sok időm van figyelni magam, a testem minden apró rezdülését, böngészni a netet és gondolkodni hülyeségeken. Meg hát ugye túl kevés külső inger ér (pl. barátok, akikkel 2-3 hónapja nem találkoztam).
Érdekes módon a koronavírustól félek a legkevésbé, bár egyszer felment a hőmérő 37,2-re pár napig esténként, akkor kicsit megijedtem.
Általában ha beképzelek magamnak valamit, pl. szívbetegséget, akkor egyből rohanok orvoshoz, és ha negatív az eredmény, az többnyire megnyugtat.
Most viszont teli volt az újság vele, hogy nincs normális orvosi ellátás. Tudom, hogy már lehetne menni, de együtt elek az idős, krónikus beteg édesanyámmal, nem akarnék hazahozni neki a kórházból mindenféle nyavalyát képzelt betegségek miatt. De egyre nehezebben viselem.
Az is betett, hogy múltkor volt egy cikk, hogy nem láttak el egy 33 éves agyhártya-gyulladásos nőt, mert a kórházak nem voltak hajlandók fogadni koronateszt nélkül, és így bele is halt. Én is 33 éves vagyok, és a cikk után napokig “észleltem a tüneteket”, mint nyomás a fejemben, szédülés, hányinger. Azóta hosszú nadrágban és vastag zokniban megyek sétálni és kerülöm a sűrű bozótos részeket, hogy ne csípjen meg a kullancs...

Azt a nőt félrekezelték a kínai vírus miatt és nem kullancstól lett agyhártyagyulladása. Az nem igaz, hogy nem került be a kórházba! Bekerült, de nem ismertek fel a tüneteit, ilyen sajnos máskor is előfordult. Csak most politikai ügyet csináltak belőle. A háziorvosok az idióták,csak a vírusra tudnak gondolni semmi másra!
Akinek múlt héten beleöntötték a fertőtlenítőt a sebébe, ugyanígy orvosi hiba volt, és nem az volt a gond, hogy nem műtötték meg.
A kórházakat jobb elkerülni, most is és békeidőben is .Ha nagyon kibírhatatlan, akkor menj magánorvoshoz, de tapasztaltam, hogy az sem garancia semmire.
A kullancs azért sajnos nagyon veszélyes, télen! majdnem belehalt a kutyám

A pánikroham alatti vérnyomás emelkedés természetes! Izgalomtól felmegy, így működik mindenkinél. A pulzus is felmegy vele. A 150/100 még kutyafüle. Az akkor kicsit gázabb, ha folyamatosan a felett van, nyugalomban is.
Ne parázz.
Az a bajod, hogy otthon ülsz.
Járj el futni, vagy sportolj otthon, erősít testileg, lelkileg és addig sem gondolkodsz hülyeségeken. És ne híreket olvasd inkább nézz jo filmeket, vagy olvasd regényeket.
Ha lemész a ligetbe futni, azzal nem hurcolsz haza semmi kort. Kullancsriaszto spray meg tudsz venni magadnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!