Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen betegség az, amikor...

Milyen betegség az, amikor valaki bebeszéli magának, hogy szagokat érez, és azt tényleg el is hiszi?

Figyelt kérdés
Majd megszállottan szellőztet, légfrissít, öklendezik, de tuti, hogy nincs semmilyen szag, csak elképzeli. Van ennek a dolognak neve, vagy ez egy komplex betegség része, ami kialakulhat majd?
2020. máj. 13. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Arcüreggyulladás :D

Egyébként nem tudom sajnos, de sok embernek sokkal érzékenyebb az orra mint a többieknek, akár valós szagokat is érezhet. Ha valóban arcüreggyulladása van is érezhet büdöset.

Megszállott szellőztetés lehet kényszerbetegség is.

2020. máj. 13. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A skizofrenianak lehet ez egy tunete, ez is hallucinacionak szamit.
2020. máj. 13. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Olfaktorikus hallucináció.
2020. máj. 13. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

Skizofrének szoktak hallucinálni.

De lehet kényszeresség is.

2020. máj. 13. 12:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Meg annyit tudok hozza tenni, hogy neha, mikor fizikai dolgot csinal, pl seta 50m, utana olyan, mintha reszeg lenne, egy szava se ertheto. Nem iszik alkoholt, nem tudom ravenni orvosra, a szemem elott hal meg...
2020. máj. 13. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Cukorbetegsegre utalo jelek vannak meg?
2020. máj. 13. 22:26
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem, jo a cukra. 40 kilos, vettem neki komolyabb vernyomasmerot, de pl a bal karjaba nem tudja merni, ha tudja, ilyen 50-80 kozotti systole-s vernyomas van. 70 eves, az anyamrol van szo, feltem. Jobb karban 120/50,az se jo, de legalabb van. P: 90 - 110. Felek, h valami elzarodas lehet, es borzasztoan kohog. 1 hete volt labor, semmi problema.Ha van kozottetek orvos, kerlek, mondj valamit!!
2020. máj. 13. 22:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Kardiologus latta? EKG, szivultrahang? Pajzsmirigyet vizsgalta valaki? Tudejet? Szerintem ezek nincsenek osszefuggesben azzal, hogy szagokat erez.
2020. máj. 13. 23:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Most nem mennek ilyen dolgok (korona), pajzsmirigy szar, de gyogyszert szed ra. Ekg ok, tudeje... nemtudom, meg a haziorvosa sem foglalkozik vele. Gonlolom a ver labor kimutatta volna, ha olyan baj van?
2020. máj. 14. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!