Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol foglalkoznának velem ingyen?

Hol foglalkoznának velem ingyen?

Figyelt kérdés

Kérlek írjatok le minden helyet, és címet, mert már nagyon rossz állapotban vagyok, ahová tartozom csak pénzért lehet pszichoterápiára járni, a pszichiáter meg csak receptet ír föl.

Summázva:Depressziós vagyok, antidepresszánst nem szedhetek, mert szuicid gondolataim vannak, de a nyugtatók így önmagukban nem érnek semmit. Nem tudok havi 8000 ft-ot pszichológusra költeni.

2010. júl. 29. 13:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

És még annyi, hogy nem a véleményetekre vagyok kíváncsi, vagy a Titokra, vagy arra, hogy sportoljak és a többi. (Mellesleg ezek az alternatív önálló próbálkozások már mind megvoltak.)

Szóval aki nem tud érdemi információt közölni, hogy kihez hova, az ne is szóljon hozzá.

Nekem egykívülálló szakember segítsége kell!

2010. júl. 29. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Járóbeteg szakrendelésre pszichiátriára TB támogatással lehet menni. Kérj beutalót a háziorvostól.
2010. júl. 29. 14:21
 3/11 A kérdező kommentje:

Mondom oda elmentem, de a pszichológus csak pénzért vállal terápiát... Hiába a TB alap.

Tehát olyan körzet kellene nekem ahol nem ez a helyzet, és oda kérek beutalót.

Budapesti vagyok, amúgy.

2010. júl. 29. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor ott valami nagyon nem stimmel. Én is voltam depressziós, és a rendelés teljesen ingyenes volt, a gyógyszerért azt hiszem 10%-ot kellett fizetni. Ja és havonta jártam az orvoshoz, kéthetente pedig a pszichológushoz.
2010. júl. 29. 14:32
 5/11 A kérdező kommentje:

Kérlek mondd meg hol van ez a hely!

Tudom, hogy nem stimmel, de akkor most hova kérjek a körzetitől beutalót? Honnan tudjam, hogy hol nem ugyanez a helyzet?

2010. júl. 29. 14:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Debrecenben. De nem hinném, hogy Budapesten nincs ilyen ellátás.Szerintem kérdezz rá az Orvosfelügyeletnél. Nálunk minden szakrendelőben ki van függesztve a telefonszám, ott rá tudsz kérdezni.
2010. júl. 29. 16:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Te valamit keversz!

A pszihiáterhez nem kell háziorvosi beutaló, és ingyenes. Csak időpontot kell kérni a pszihiátrián. És ha a pszihiáter ugy látja, hogy neked a gyógyszerek mellé még pszichológusi kezelés is kell, azt is felírja ingyenesen, receptre. Tehát a kiindulópont: Sztk, pszichiáter. Teljesen ingyen.

2010. júl. 29. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a pszichológusi kezelést nem írták fel receptre. Egyszerűen az első orvosi vizsgálat után a gyógyszereket felírta, és adott egy időpontot a pszichológushoz. Utána minden pszichológusi beszélgetés után a pszichológus adta az újabb időpontot, az orvos meg az orvosi kontroll időpontját. Amikor én jártam, még nem kellett beutaló, de mostanában mindenhol azt olvasom, hogy kell. De ezt én nem tudom.
2010. júl. 29. 22:33
 9/11 A kérdező kommentje:

Tényleg ez a helyzet, nem keverek semmit. Rövid terápiára ingyenesre küldött volna a pszichológushoz, de az ingyenes terápiára, 3-5 hónapos a várólista, mert az OEP nem finanszíroz mindn ellátást. Én nem bírok ki 3-5 hónapot most már.

Nem a kisujjamból szoptam a történetet. :(

2010. júl. 30. 08:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt nézz körül.

[link]

[link]

Ezeken a helyeken van ingyenes terápia. Én már jártam mind a két helyen.

2010. júl. 30. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!