Honnan tudhatom hogy ilyen vagyok-e?
Az a helyzet hogy apám bipoláris és ugye ez örökletes lehet. És eddig sosem éreztem hogy nekem is ilyen bajaim lettek volna mint neki de az utóbbi időben elkezdtem gyanakodni hogy lehet hogy kezd bennem kialaklni is (vagy nem tudom igazából hogy műkodik ez).
Szóval az lenne a lényeg hogy miről tudhatom biztosra hogy bipoláris vagyok, vagy hol lehet az ilyet kivizsgáltatni?
Ugyanúgy mit más betegségeknél is veszélyes az öndiagnosztizálás.
Nyilván el tudod olvasni hogy mi a bipoláris zavar tünete, de egy tünet tartozhat több kiváltó okhoz is.
Ha biztos szeretnél lenni benne fordulj szakemberhez. (pszichiáter, pszichológus)
A bipolaritas az olyan, hogy egyszer van mániás szakaszod, értsd: porogsz mint az állat, de annyira, hogy inni elfelejtesz, felelőtlen leszel, penzedet elkoltod mindenre, szexuális vagyaid egekbe szöknek; depressziós fázis ennek az ellentetje, értsd: motivalatlan vagy, naphosszat fekszel, semmi célod nincs stb.
Beszéltem már bipolaris emberrel, gyógyszerek korrekten karban tartották, hát durva dolgokat mondott.
De ezek a jelek. Kornyezeteded meghallgathatod nyugodtan, orvosok is felvesznek heteroanamnezist (családi, barátok megfigyelései, ezt nevezzük annak, tehát nem az amit maga a páciens elmond.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!