Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintem elkapott a pánikroha...

Szerintem elkapott a pánikroham, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy pár perce elkapott egy félelemérzet. Szó szerint halálfélelem jött rám, nehezen kapok levegőt, és olyan érzésem van, mintha jönne a vég. Belülről remegek. Egyedül vagyok most, anyukámmal lakok, ő elment már aludni, nem ébresztem fel, mert nagyon elfáradt ma. Olyan gondolatok jönnek most rám folyamatosan, hogy valamitől meghalok, meg hogy valamilyen halálos betegségem van. Nagyon rossz érzés. Minden ok nélkül kezdtem el ezt érezni. Próbálok a jóra koncentrálni, de nem igazán múlik ez az érzés. Nektek volt már ilyen? Meddig tartott? Segített valami ezen?

2020. ápr. 23. 22:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Volt már hasonló pánikrohamod? Lehet valami felzaklatott. Igyál hideg vizet, vagy hideggel borogasd a mellkasod (elég, ha bevizezed a kezed). Próbálj másra gondolni, vége lett, itt vagy, nem halál meg!! :)

Ha szeretnéd szívesen beszélgetek veled privátban erről.

2020. ápr. 23. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass olyan zenét, amit szeretsz, olvass, nézz vmi filmek vagy videót. A lényeg, hogy tereld el a figyelmedet olyannal, ami megnyugtat. Figyelj a légzésedre, hogy egyenletesen, lassan vedd és fújd ki a levegőt, mert sokszor ez generálja a rohamot.
2020. ápr. 23. 22:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Elég ijesztő ez az egész, de most kezd egy kicsit enyhülni. Lefeküdtem, nézegetek vicces videókat, az egy picit segít
2020. ápr. 23. 22:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi mély levegők, víz, nyiss ki az ablakot egy kis levegő nem árt. Ha van otthon magneb6 nekem stresszes helyzetben segít. Csukd be a szemed próbáld pihenni, ha ez nem megy olvass valami, vagy nézz hogy ne ezen járjon az eszed.

Hülyeség van nem en ilyenkor gyakran olvasok angol szövegeket mert arra koncentrálok hogy megértsem nem a szorongásra. Vagy nézz vicces videókat.

2020. ápr. 23. 22:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi! Mindenkivel elofordulhat es altalaban elo is fordul. De mindenkepp ugy fogd fel, hogy ez egy egyszeru, egyszeri rosszullet volt es kesz, vege. Ne kezdj el rajta agyalni, ne felj tole, ne idegesitsd kesobb magad ezzel es akkor tobbet nem is jon elo.
2020. ápr. 23. 23:01
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez igen! 21. század. Elkap a pánik roham. Mit teszek? Bekérdezek gyakorikerdes.hu-n. Hihetetlen.
2020. ápr. 24. 04:36
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Hú, de szörnyű ez a 21. század, hogy az ember már interneten is segítséget kérhet ahelyett, hogy elküldene egy postagalambot a legközelebbi orvoshoz...

A kérdező nem tudja, hogy pànikroham esetén mi a teendő, ezért megkérdezte, majd megválaszolták. Aki ebben bármi kivetnivalót làt, annak a középkorban megragadt beszűkült gondolkodása van

2020. ápr. 24. 05:46
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

A kérdezőnek ha pánik rohama lenne eszébe se jutna ide irogatni. A kérdező vagy unatkozott, vagy figyelemre vágyik.

Mellesleg ha neked azt jelenti a 21. század, hogy egy totál inkompetens oldalon kérsz "segítséget", akkor ott azért van baj.

2020. ápr. 24. 19:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nekem jelenti ezt, te kötötted össze a 21. századdal, de egyetértek, akinek erről a 21. század jut eszébe, annál tényleg baj van :)
2020. ápr. 24. 20:38
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a 21.szazadban van lehetosege ilyen modon segitseget kerni, miert ne tegye? Mivel kevesebb az eleted, hogy kiirta a kerdest? "Ha panikrohama lenne, nem ide irna", ja pf neked ha lett volna valaha panikrohamod, tudnad, hogy mennyire ketsegbeejtoek a tunetek es az ember valaszokat akar, hogy mi tortenik vele. Igen, en is irtam ide ki kerdest eros szorongasos roham alatt, nem veszti el az ember ilyenkor az eszet, csak megsugom. Ja, es nem tudom feltunt-e, hogy ez az oldal ezert van. #21szazad #empatia
2020. ápr. 25. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!