Tud ezen egy pszichologus segíteni?
31/f
elveszítettem a párom mert megcsalt.
Van egy közös gyerekünk aki még pici így nála maradt.
Külföldön dolgozok azért hogy haza tudjam küldeni a pénzt ebben a vírusos időszakban és ez idő alatt történt ez...
Az egész életemet újra kell kezdenem mert most kb mindent elveszítettem...
Első lépéssel kell kezdenem hogy ne bolonduljak meg....
Sosem volt szükségem pszichologusra de most úgy erzem hogy kell a segítség nem kicsit....
Nem hiszem, hogy a kérdező arra kiváncsi, hogy kinek rosszabb. Biztos vagyok benne, kérdező, hogy sokan tudnánk a te problémáidnál is rosszabbat mondani. De ez nem segítség.
Szerintem kérdező, örülj annak, hogy kiderült. Én legalábbis így álltam hozzá, amikor engem csaltak meg (igaz, nem volt gyerek). Még mindig jobb így, mint még évekig pénzelni egy nőt, aki semennyire nem tisztel.
Ha emiatt pszichológusra van szükséged, akkor szerintem alapból sem vagy túl stabil lelkileg, úgyhogy ártani biztosan nem fog. :)
“ Biztos vagyok benne, kérdező, hogy sokan tudnánk a te problémáidnál is rosszabbat mondani.”
kérdező helyett #1. válaszolót akartam írni :)
Szerintem abszolút érthető, hogy úgy érzed, erre van szükséged. Nem tudom, milyen kemény ember kellene ahhoz, hogy ezt a sok problémát valaki így magában elviselje. Szóval tök erthető, hogy így érzed. Az meg hogy másoknak mennyivel rosszabb, az meg sovány vigasz, és szerintem a probléma megoldását tekintve semmiféle relevanciája nincsen.
Én mindenképp javaslom, hogy menj el egyhez, semmi veszítenivalód nincs benne, és lehet hogy tudna neked segíteni. :)
Minden jót!
Pszichológusra MINDENKINEK szüksége van szerintem. A társadalmi, szülői, kapcsolati szocializáció annyi élet idegen dolgot, szorongást, feszültséget, cirkuláló problémákat nevel az emberekbe, hogy ezeket önerőből feloldani nagyon nehéz.
Gratulálok kérdező, ez egy nagy lépés az életedben. Nem az, hogy pszichologushoz mész, hanem, hogy felismerted az eddigi életed zsákutcáját. Ez az első lépés.
Ajánlok számodra egy könyvet: Orvos-Toth Noémi Örökölt sors. Annyi de annyi példát hoz a gyermekkori és a tudat alatt átörökitett családi traumákra, hogy a saját életed, szülői és társas viszonyaid átgondolására remek alap. Ezt érdemes elolvasnod, kisebb lépés.
Szakemberhez is érdemes elmenned, legalább pár alkalommal, ez egy nagyobb lépés.
Az ember egyébként folyamatosan változik, ez különbözteti meg egy fröccsöntött széktől. A fő kérdés, hogy ez olyan változás-e, ami tudatos, kontrollált, előre vivő... Amivel el tudsz számolni a napod végén... Vagy egy céltalan rohangálás a múltad romjai között. Hajrá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!