Meddig bírja az agy alvás nélkül?
nemtom...mondjuk egy hét alvás. :)
egy ismerősöm rekordja állítólag 5 nap, energiaitalokon élve, de nem hiszem el neki,biztosan nagyított.
Amúgy miért érdekel?
"Száz alvás nélkül eltöltött óra után már csak a szervezet vészreakciói /intenzív fizikai vagy pszichikai stressz, súlyos betegség/ esetén mozgósított energia-felszabadítási módjai képesek fenntartani az ébrenlétet.
Jelentős teljesítményromlás látható. Bekövetkezik a személyiség és a racionális viselkedés leépülése.
Paranoid, vádaskodó, agresszív viselkedés alakul ki. Az érzékelés megváltozik, a tárgyak elhomályosulnak, érzékcsalódások jelentkeznek /szorítópánt a fej körül /. Az álmosság hullámokban jelentkezik. Stressz reakciók, vészreakciók /alarm / figyelmeztetnek a szervezet egyensúlyi állapotának, a homeosztázis felbomlásának bekövetkezésére."
aztaaaaaaaa :D:D:D
köszönöm szépen ezt a kielégítő választ :D:D:D
esetleg egy link,hogy hol olvashatok róla bővebben?:)
nekem 2 nap volt a max
utána 18 órát aludtam
egyébként depresszió és egyéb más dolgok miatt nem tudok aludni...
közel állok éppen a 3. naphoz, majd meglátjuk :D
nekem a rekordom 2 nap :)
de erről én is hallottam, hogy nem tudom hanyadik ez a legbrutálisabb 'kivégzések' listáján, mikor nem hagyják aludni az embert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!