Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meddig bírja az agy alvás nélkül?

Meddig bírja az agy alvás nélkül?

Figyelt kérdés
Létezhet olyan,hogy annyira kimerült valaki hogy egyszerűen összeesik és elalszik?
2010. júl. 26. 22:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
azthiteszem 4 nap......
2010. júl. 26. 22:59
 2/11 A kérdező kommentje:
és utána mivan?
2010. júl. 26. 23:01
 3/11 anonim ***** válasza:

nemtom...mondjuk egy hét alvás. :)

egy ismerősöm rekordja állítólag 5 nap, energiaitalokon élve, de nem hiszem el neki,biztosan nagyított.

Amúgy miért érdekel?

2010. júl. 26. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Száz alvás nélkül eltöltött óra után már csak a szervezet vészreakciói /intenzív fizikai vagy pszichikai stressz, súlyos betegség/ esetén mozgósított energia-felszabadítási módjai képesek fenntartani az ébrenlétet.

Jelentős teljesítményromlás látható. Bekövetkezik a személyiség és a racionális viselkedés leépülése.

Paranoid, vádaskodó, agresszív viselkedés alakul ki. Az érzékelés megváltozik, a tárgyak elhomályosulnak, érzékcsalódások jelentkeznek /szorítópánt a fej körül /. Az álmosság hullámokban jelentkezik. Stressz reakciók, vészreakciók /alarm / figyelmeztetnek a szervezet egyensúlyi állapotának, a homeosztázis felbomlásának bekövetkezésére."

2010. júl. 26. 23:09
 5/11 A kérdező kommentje:

aztaaaaaaaa :D:D:D

köszönöm szépen ezt a kielégítő választ :D:D:D

esetleg egy link,hogy hol olvashatok róla bővebben?:)

2010. júl. 26. 23:12
 6/11 anonim ***** válasza:
én egy filmben láttam, hogy úgy végeztek ki egy embert, hogy nem engedték aludni. Már pontosan nem emlékszem rá, csak annyira, hogy egy olyan szűk helyre zárták be az embert, ahol nem tudott leülni sem, csak állni tudott és folyamatosan hideg vizet csepegtettek a fejére, így nem tudott elaludni. Meghalt.
2010. júl. 26. 23:59
 7/11 anonim válasza:
Barátnőimmel táborban voltunk, és utolsó éjszaka nem akartunk semit aludni. Ez sikerült is, de utánna majd' össze estünk, szval szerintem az a 4 nap sok. :)
2010. júl. 27. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Kb 4 napig lehet bírni,de már 3 nap után súlyos tünetei vannak a kialvatlanságnak pl.hallucináció.És igen,van olyan h valaki összeesik és elalszik,sőt van olyan aki állva,nyitott szemmel alszik :) ilyen is előfordulhat.
2010. júl. 27. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:

nekem 2 nap volt a max

utána 18 órát aludtam

egyébként depresszió és egyéb más dolgok miatt nem tudok aludni...

közel állok éppen a 3. naphoz, majd meglátjuk :D

2010. aug. 6. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:

nekem a rekordom 2 nap :)

de erről én is hallottam, hogy nem tudom hanyadik ez a legbrutálisabb 'kivégzések' listáján, mikor nem hagyják aludni az embert

2010. aug. 10. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!