Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is így van vele? Ez lehet...

Más is így van vele? Ez lehet a bezártság hatása? Elmúlik?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 10 napban nagyon aggódom.Szinte mindenen halálra idegesítem magam,nem tudok aludni.Pl.rendeltem valamit neten,és meggondoltam magam,töröltem a rendelést,de még nem igazolták vissza,erre már olyan gondolataim vannak,hogy visszaèlnek az adataimmal,lehúzzák az össz pénzem,megbüntetnek stb.

Tegnap részeg volt a szomszédunk és átkiabált a teraszon,hogy “ fuck you”.Erre már attól félek,hogy utàl és majd feljelent valamiért vagy megver...

Vagy pl a terhességtől is elkezdtem nagyon félni,szinte rettegni,pedig védekezünk.Pszichológushoz sem merek menni

2020. ápr. 8. 06:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Tiszta paranoia.
2020. ápr. 8. 07:19
 2/3 anonim ***** válasza:
32%

Nálad elmúlhat, ha vége lesz ennek a túllihegett és rosszul kezelt világjárványnak.

Ha az ember be van zárva valahova, erősen korlátozzák, nincs hova menekülnie, ÉS eközben rettenetes agressziót kap mindenünnen, állandó hisztéria- és paranoiakeltést (azt nyomja a TV, az összes iidóta újság), az még "védelem" címén is iszonyú. Az okoz ilyen tüneteket.

Javaslom, hogy mászkálj, amikor csak lehet, mert lehet. Legalább is kicsit. Tartsd a távolságot - de ne csak fizikailag, hanem lelkileg is. (Az írásodból is látszik, hogy nyílván neked sem hagytak levegőt, de te sem hagysz másnak. Minden vessző után hiányzik a szünet, azaz a levegő.)

Kapcsold ki a TV-t, ne törődj a hírekkel, sem az álhírekkel, ne foglalkozz semmiféle közösségi oldallal, vagy töröld magad önnan, ahol csak szemetet kapsz a nyakadba. Bárki jön a koronavírussal, az első szó után közöld, hogy "nem érdekel". Vegyél a kezedbe egy könyvet és olvass. (Én azt teszem, végre.) Hallgass zenét és szigeteld el magad annyira az agressziótól, amennyire lehet.

Még ez a világjárvány sem fog örökké taartani, mert a nagyokosok rájönnek, hogy pár halott és pár beteg miatt összeomlik a gazdagság és a fürdővízzel kiöntik a gyereket. Nyugalom.

Az a lényeg, ha nem lehet elmenelkülni, akkor olyan helyzetet kell teremteni magadnak, amit a legjobban el tudsz viselni. Ne tetézd külső agresszióval a belső félelmeket.

2020. ápr. 8. 07:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó :)
2020. ápr. 8. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!