Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátnőm kezd beleőrülni...

A barátnőm kezd beleőrülni ebbe a vírus témába. Hogyan segítsek neki?

Figyelt kérdés

Kb nem mer kimenni az utcára.. hetek óta nem találkoztunk mert amíg kimegy az utcára és átjön hozzám addig szerinte tuti elkapja és otthon megfertőzi a szülő/nagyszülőket és olyanokat mond, hogy ha miatta lesznek a rokonai betegek akkor megöli magát...

rendszeresen felriad éjjel, nappal meg elalszik olyan fáradt.

ha mondom, hogy költözhetne ide is és viselkedhetne kicsit felnőtt módjára 21évesen akkor kiakad és elkezd sírni, elkezdi utálni magát, hogy ő mennyire rossz ember és nem érdemlem őt meg, fél hogy elveszít engem stb.

közbe mondja hogy mennyit sír amiért hiányzom neki, de nem akar átjönni mert fél hogy elkapja és végig azon parázna hogy elkapta, bűntudata lenne és utálná magát... + emellett olyanokat mond, hogy neki csak a szenvedés jár meg hasonlók.. attól félek hogy a következő az lesz, hogy a vírus is azért van hogy őt büntessék ( viccet félretéve, ötletem sincs mit csináljak).

Persze én se mehetek hozzájuk mert azt nem akarná, hogy a kicsi lakásukba a szülei nyakán lógjunk

2020. ápr. 7. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Kéne beszélni a szüleivel, ha nem tudsz sehogy sem zöld ágra vergődni vele.

Sajnos, ebbe a jelenlegi helyzetbe az érzékenyebb személyek bele fognak őrülni. Ki a vírustól való félelem, ki meg a következmények miatt.

2020. ápr. 7. 22:36
 2/7 A kérdező kommentje:
1-es. Sajnos nem ismerem annyira a szüleit, hogy beszélgessek velük róla
2020. ápr. 7. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért azt ugye te is érzed, hogy ha ilyeneket mondasz neki, hogy "viselkedj már felnőtt módjára", az nem segítség? Ő most meg van ijedve. Ki tudja, miért fél jobban, mint az átlag - bár ha igazán ismered, sejthetnéd az okát. Mindenesetre próbálj higgadt maradni, és észérvekkel igyekezz meggyőzni. (Nem elbagatellizálva az ügyet, mert az sem jó.(
2020. ápr. 7. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem a vírustól lett ilyen, masszívan szorongó, évekkel ezelőtt kellett volna kezelni. Valószínűleg gyógyszerrel is. Most legfeljebb egy online pszichológust javasolhatsz neki, aki enyhén tudja mérsékelni a problémát, ha a barátnőd is úgy akarja. Ebben nem vagyok biztos, szerintem szenvedni akar. És egyértelmű, hogy a szülei hozták ebbe a súlyos önértékelési tengerfenékre.
2020. ápr. 7. 23:51
 5/7 anonim ***** válasza:
En nem nagyon parazok a dolgon de ha nagyszülő élne vele biztos a házból se tennem ki a lábam, mert ha ők elkapnák en se tudnám feldolgozni h tuti az en hibám és önzőségem...
2020. ápr. 7. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
76%

Igaza van a csajnak. Nem egy haztartasba laktok, igy az o hibaja lenne ha hazavinne valami ajandekot a nagyinak. Te vagy az onzo gyoker hogy ezt nem birod felfogni agyilag es arra akarod ravenni hogy odakoltozzon hozzad vagy te mennel at a nagyanyja eletet kockaztava.

Hogy tudnal segiteni? Ugy hogy nem akarod talalkozasra kenyszeriteni amig lezajlik a dolog.

2020. ápr. 8. 00:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen... igazuk van a felettem levőknek.

Én is a 70 feletti nagyszüleimmel élek, ráadásul papám fokozottan veszélyeztetett, de a mamámnak is van kockázatos alapbetegsége. 😥

Így én sem találkozom senkivel, nem megyek sehova. Párommal hetek óta nem láttuk egymást és még valószínűleg ez hónapokig így lesz.

De most az a fontos, hogy a járvány végén is ugyanannyian üljünk asztalhoz, mint előtte. Nekem legalábbis..

2020. ápr. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!