Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátnőm borderline személyi...

A barátnőm borderline személyiségzavaros. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm diagnózisa: borderline személyiségzavar, pánikbeteg és bipoláris depressziós. Nagyon nehéz vele, minden kisebb dolgon összeveszünk, semmi nem jó neki bármit teszek. Egy nagyon szerethető, kedves és okos lány, de a halálba visz sokszor. Van, mikor nagyon boldog, konkrétan ugrál, sokat beszél, ölelget, stb. Van, mikor folyton sír, ha egy kis rossz történik vele, akár a cipőfüzője kikötődik, mar sír, vagy csapkod, ordibál. És van, mikor folyton kötekrdik, mindenért beszól, lekezel, elküld egy melegebb éghajlatra, mindig mindenért engem hibáztat, aztán később sír, hogy sajnálja, amit tett és bocsánatot kér. Már kezdek besokallni, elegem van a sok feszkóból. Tudom, gonosz vagyok, de sokszor nem írok neki vissza, amitől persze még idegesebb, vagy nem veszem fel a telefont, vagy lemondok talit (ezek csak az utóbbi időbe vannak), de mar tenyleg nem bírom.

Előfordul elég sokszor, hogy nem megy sehova, mindig otthon van, alszik, sorozatokat néz, nem lehet kimozdítani a lakásból.

Mit tegyek? Nagyon nehéz megfékezni magam, hogy ne mondjak csúnyát. Mindenki aki borderline személyiségzavaros ezt csinálja?

2020. febr. 13. 20:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%
Négyes, légy szíves kösd fel magad. Köszönöm.
2020. jún. 24. 15:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hogy vagytok? Én is hasonló helyzetben voltam, nekem is van border barátnőm. Sajnos én nem bírtam olyan kedves lenni meg türelmes és tartani a szám mint te. Pár hete újfent összevesztünk és azóta nem beszélünk. Ő egyébként nem a dührohamos fajta. Én azt nem bírom/bírtam elviselni ahogy csendben kikészíti magát, tönkremegy, és nem hajlandó terápiára járni. Dióhéjban. De nagyon bűntudatom van amiatt hogy otthagytam illetve ahogy bántam vele, és hiányzik is. Ha lenne kedved beszélgetni, esetleg megoldási javaslataid vannak, lehet segíthetnénk egymásnak tapasztalatcserével...
2020. aug. 25. 03:01
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Gondolom már túl vagy rajta, de... Teljesen megértem, hogy így éreztél, mert nekem a barátnőm volt border, de egyszerűen nem bírtam az állandó labilitást. Szakítás után nekem is bűntudatom volt, hogy otthagytam ilyen állapotban, meg nagyon fájt, hogy ő egy tollvonással leírt engem és rögtön beleugrott egy új kapcsolatba. Sokszor gondoltam azt, hogy mellette kellett volna maradnom és, hogy szemét vagyok, hogy elhagytam. Ő pár alkalomra ment el terápiára (csak azért, hogy ne legyen vége a kapcsolatunknak és nem maga miatt), de ez kevés volt neki. Sajnálom, mert nagyon kedves és szeretni való lány volt, de ez a hullámvasutazás nem ment.
2023. febr. 12. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!