Milyen mellèkhatásokra számìthatok, ha reggel beveszek egy 0.5 - ös Frontint?
Kedves olvasòk! (Elsősorban, aki Frontint szed, de más vèlemèny is èrdekel.)
24 èves vagyok, 4 és fèl ève depressziòval küzdök.
Jártam pszichoterápiára ès voltam pszichiátrián, de ambivalens èrzéseim vannak a gyògyszerszedèssel kapcsolatban..
Ideges vagyok ès feszült, amit fokoz az, ha munkába megyek...
Szeretem a munkám, be tudtam illeszkedni, de van, ami zavar...
Ezt leszámìtva is komoly mentàlis problèmàim vannak, illetve pszichiàter ìrta fel a Frontint.
A kèrdèsem tulajdonkèppen az lenne, hogy vajon ha holnap reggel fèl 6 kor beveszem a 0.5 - ös Frontint, mikor ès mit fogok èrezni a munka közben? Nyugodtabbá tesz? Vagy elaludnèk tőle...? Megszűnne a feszültsègem?
Tudom, hogy ez szubjektìv, mindenkinek máshogy reagál a szervezete, de èrdekelnènek a tapasztalatok.
Kòrházban dolgozom, percenkènt kommunikálok betegekkel, nem lenne szerencsès, ha èpp akkor lennèk elkábulva... viszont az sem szeretnèm, hogy a mosdòba rohangàljak fèlòránkènt, mert sìrògörcs gyötör. Elveszi az összes energiámat,legyengülök, ez pedig nem tesz jòt a sokszor 12 òrás műszakjaimnak...
Hosszantartò betegàllományt javasolt az orvos, de èn azal nem szeretnèk êlni, mert 1 èvig voltam itthon ès mèg jobban kikészültem.
Nyugodtsàgot szeretnèk, teljesen kikapcsolni, ezèrt szeretnêm bevenni...
Teljesen tanàcstalan vagyok.
Minden tapasztalatot ès vèlemènyt nagyon szìvesen fogadok!
Szèp estèt Nektek!
Este néha beveszek 0,25 mg-ost, hogy könnyebben elaludjak. Nem tudom, a te problémádra hogy hat.
Szerintem előbb próbáld meg a felét bevenni, s csak ha nincs hatása növeld az adagot 0,5-re.
szia!
en amikor eloszor vettem be 0.5-os frontint egy oran belul halal kabult lettem aztan aludtam 12 orat. ha eddig nem szedtel akkor valoban erdemesebb lenne kisebb adaggal probalkozni, az jo esellyel nem fog igy megharapni. nem szedem rendszeresen, de jonehanyszor vettem mar be, most a 0.25os olyan, hogy elmulasztja a kulonbozo problemaimat de nem almosit el. probald ki egy szabadnapodon, hogy mennyire almosit el a 0.25 vagy 0.5, aztan majd erzed, mennyi az optimalis. remelem rendben leszel, jobbulast c:
Én a frontint nem tudom ajánlani, nem antidepresszáns. Nekem is volt egy nagyon depressziv időszakom egy éve, és hát tömtem magamba minden este egy szemet (nekem már úgy is mindegy, nem számít, így egyszerűbb alapon). Na most azt érdemes tudni, hogy egyetemista vagyok így komoly szellemi "munkát" végzek. kb 1 hónapra rá vettem észre, hogy olyan szinten megváltoztatott a gyógyszer, hogy el sem akartam hinni:
1, elbutulás - egyszerűen amikor olvastam vagy beszélgettem valakive,l sokszor egyáltalán nem értettem mit olvasok/mondanak nekem. Egyszerűen nem tudtam felfogni. Zokni lett az agyam, éreztem egy kis mértékű leépülést és ez nagyon-nagyon bántott.
2, memóriazavar - a rövidtávű memóriám teljesen be volt ba.zva (már elnézést), olyan dolgokra nem emlékeztem pl, hogy valakitől valamit megkérdeztem, és megkérdeztem pár perc múlva is mert nem emlékeztem rá.
Ahogy írtad, kórházban dolgozol, így feltételezem nem kevés felelősség van rajtad, így az előbb említettek miatt veszélyes is!
Másrészt nekem még okozott koordinációs zavarokat is, pl nehezen tudtam megállni a lábaimon anélkül, hogy ne dőlöngélnék egy picit.
Szóval én azt javasolom, hogy ne szedj gyógyszereket rendszeresen, kúraszerűen legalábbis. Talán picit klisés lesz a tanácsom és unszimpatikus, de inkább meg kéne keresni a probléma forrását és egy pszichológussal(nem pszichiáterrel aki gyógyszerekkel töm sok esetben!!!) kezeltetni magad a kellemesebb élet reményében. De ha ezeket nem fogadod meg, akkor már csak egy javaslatom van: Szabó Péter-videókat ne nézz mert azzal sem lesz jobb, sőt...
Amúgy a kérdésre a válasz, szerintem elaludni és nagyon befáradni nem fogsz, inkább csak ilyen se negatív se pozitív lesz.rom hangulatod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!