Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kiközösítés miatt lehetek...

Kiközösítés miatt lehetek depressziós?

Figyelt kérdés
Gyerekként kiközösítettek, mert kicsit csendes voltam. Szinte mindenki összefogott ellenem, még a barátaimnak hitt lányok is kinevettek a hátam mögött. Felnőttként is megkaptam ugyanezt, a volt barátom nem bánt jól velem a kapcsolatban, csak kihasznált, még a szülei is kinevettek engem. Úgy látszik én sose leszek egy teljes értékű ember.
2020. jan. 22. 19:47
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Valószínűleg igen. Pszichológust javasolnék a traumák feldolgozására. A TB fizeti az ilyeneket, csak jelentkezned kell.

Felvesznek ilyenkor veled pár kérdőívet és pár héten belül kezdheted a terápiát.

2020. jan. 22. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:
60%

Ismerős a történet... Valahogy nekem is hasonló gyerekkorom volt. Bevallom, én sem voltam mintagyerek, leginkább a követelőző és hisztérikus viselkedésem miatt gondolom így utólag. A sors úgy hozta, hogy csomó rosszabb gyerek közé kerültem a suliban. Végül magántanuló lettem, majd eljöttem abból a suliból, ahol már nem bírtam tovább. Onnantól kezdve egy nagy eseménytelenség volt az életem és leginkább ezért kaptam én is "pofonokat" a családomtól. Nagyjából 17 évesen elhatároztam, hogy összeszedem magam, és úgy érzem, hogy 18 éves koromra teljesen felépültem a gyerekkori depresszióból.

Most vagyok 19 éves. Voltak és vannak céljaim (melyekhez nem a berúgás, vagy más ember nyilvános megalázása tartozik), és ezeknek a sikeres teljesítése adhatott nekem lelki erőt. Hogy végre teljes értékű ember lehetek én is. Meg akartam változni, mert szégyelltem magam, és a gyerekkoromat, ami nem is volt olyan rég igazából. Most is van még hova fejlődnöm, de most már sokkal jobban érzem magam, mint amikor még kiskorú voltam.

Én azt tanácsolom, hogy a továbbiakban ne foglalkozz mások véleményével. Én akárhányszor próbáltam másoknak megfelelni, mindig stresszes, és megfelelésikényszeres lettem idővel. Hallgass meg másokat, de ne akard megfogadni a tanácsaikat, csak ha látsz benne igazságot. Azzal se foglalkozz, hogy kinevetnek. Tudom, nehéz, engem is kinevettek, kinevetnek, de nem szabad foglalkozni vele, mert az egész tested át fogja járni az a bántó érzés. Mindig is lesznek olyan emberek, akik ki fognak nevetni, de olyanok is lesznek, akik nem.

Meglátásom szerint érdemes lenne élőben is elbeszélgetned valakivel erről. De lehet, hogy még is egy kis táraságra lenne szükséged. Hidd el, néha ilyen egyszerű tényező is tud segíteni. És nem győzd meg magad arról, hogy sose leszel teljes értékű ember. Győzd meg magad arról, hogy teljes értékű vagy, és egyből felhajtott fejjel, mosollyal fogsz sétálni az utcán

2020. jan. 22. 20:25
 3/4 anonim ***** válasza:
24%

Mk Ultra: trauma okozás. Aztán elküldenek pszichológushoz hogy kísérleti alanyt csináljanak belőled. Így működik.

A háttérhatalom találta ki az ilyen betegségeket mint skizofrénia,depresszió,autizmus stb. Általában ők döntik el milyen "mentális" betegséget raknak rád. Aztán a gyógyszer csodákat tesz és bedrogoznak. Egy újabb kísérleti alany. A Delta programozással pedig öngyilkosságra kényszerítenek majd. Vagy egy érzelmileg labilis embert csinálnak belőled hogy irányítani tudjanak. Addig provokálnak amíg ki nem törsz és beállítanak egy érzelmileg labilis őrültnek! Velem is ugyanez volt.

2020. jan. 24. 17:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez amiatt lehet.

A kiközösítés van annyira egészségtelen, mint pl az egyoldalú táplálkozás. Ösztönösen fáj, mert az ember természetéből adódóan társas lény, a történelem előtti időkben aki kikerült a törzsből a falkából, az nagy valószínűséggel meghalt. Ezért ahogyan az éhséget is, a közösségből kizártságot is jelzi a szervezeted.

Én is a pszichológushoz fordulást ajánlanám, illetve nagyon támogató lehet néhány barát, akik elfogadnak, meghallgatnak kölcsönösen.

2020. jan. 25. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!