Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagdossa magát bárki is?

Miért vagdossa magát bárki is?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egyre gyakrabban látom a baráti körömben, hogy vagdossák az alkarjukat a fiatalok. Miért teszik ezt? Fájdalamt akarnak maguknak okozni? Vagy ez a "trend"? Mert ha öngyilkos akarna lenni, gondolom nem ezt csinálná... De mi értelme van ennek?
2020. jan. 18. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Leírom én miért csináltam 15-18 éves korom között. Tini korban hajlamos voltam a depressziósabb hangulatra. Sokszor magamra haragudtam,sokszor meg kiborultam felesleges dolgokon. Mivel a lelki traumát nem bírtam,a fizikai fájfalmat meg nagyon jól tűröm,így inkább vagdaltam magam,mert elvonta a figyelmet a lelki bajomról. Vagy szimplán haragudtam magamra,szorongtam és így egyfajta büntetésként használtam. Mondjuk én soha nem dicsekedtem vele,szégyelltem,azt se tudtam hogy dugjam el a suliban is. Volt,hogy melegben is hosszúújjúban voltam,meg ne lássák. Egy idő után mivel tudtam,hogy ez nem normális dolog és anyám kiborulna,így inkább elmondtam neki és együtt kerestünk pszichológust. Végül ő és anyám meg a tesóm rángatott ki belőle nagy nehezen. De nehéz volt. Ez egy ok. Lehet valaki már vagizásból is csinálja,de majd rájönnek,hogy ez nem menő. Ha látszik,hogy rejtegeti és mellé zárkózott és magányos,akkor állhat a dolog mögött súlyosabb lelki probléma. Akkor segíteni kell valahogy.

31/n

2020. jan. 18. 23:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen sem trend, ugyanis Apám gyerekkori barátjának a felkarjától, az alkarjáig végig van irdalva, szabályosan, némelyik egyforma távolságra, ugyan nem friss, és elmúlt 50 éves már. Mégis aki képben van ezekkel a dolgokkal, mondjuk elég egy sanyarú gyerekkor, az tudja miről is van szó.

Pár éve egy csúnya sebbel, mentem be a kórházi sürgősségire, és jött egy mentő amiből rendőri segítséggel szedtek ki egy elmebeteg 30-as nőt, az ottani ápolók csak annyit fűztek hozzá hogy "Nem az ő napja, megint nem jött neki össze" magán kívül volt, nem tudom hogy az italra ivott vagy drog, de nagyon széjjel volt zúzva.

Akiknek a combjukon van karjukon ilyen forradások vannak, nem feltétlen meghalni akarnak, csak elnyomják a szomorúságot, fájdalmat ami lehet egy elhunyt hozzátartozó miatt, félre sikerült élet stb.

2020. jan. 18. 23:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos, ennek nagyobb szakirodalma van, mint néhány pársoros, gyakoris válasz. Ha érdekel a téma, akkor nézz utána bővebben.

Általában figyelemelterelés a célja, mármint "inkább fájjon kívül, mint belül", de ezer oka az öngyilkosság nélküli önsértésnek. Ha a (közeli) baráti körödben látod, akkor lehet róla sejtésed, hogy kit milyen történés, helyzet visz rá erre.

2020. jan. 18. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Mk Ultra/Monarch. Átprogramozzák a fiatalokat pszichopatává. Ez sok mindennel járhat. Önvagdosással,depresszióval,túlzott szexualitással. Egyébként a Disney rá tett egy lapáttal. Pl. Hírességek által programozzák a fiatalokat. Pl. Billie Ellish,vagy régen Justin Bieberrel. És sorolhatnám.
2020. jan. 19. 07:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4 a fiatalok átprogramozása nem most kezdődött, amióta nyomtatott újság, rádió, televízió van azóta van ez
2020. jan. 20. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!