Mivel lenne érdemes próbálkoznom?
Régóta fennálló mentális panaszaimmal szeretnék valamit kezdeni, ugyanis elegem van ebből, hogy már az olvasottakra sem tudok koncentrálni / egy mozifilm történetét követni.
Amiről szó van: valószínűleg depresszió, de annyi ideje fennáll az állapot, hogy nem tudom, milyen máshogy lenni. Ezenkívül szorongás, illetve "traumák" újraélése fejben triggertől vagy anélkül (a kapcsolatot nem vesztem el a valósággal, tudom, hogy csak eszembe jutott a dolog, és dühöt érzek, hogy pl. így bántak velem), illetve újabban mintha kívülről látnám magamat. Van, hogy reggelente arra ébredek, hogy ilyesmin rágódom, a "fülemben cseng", ahogy valaki gonosz velem.
Súlyos kötődési problémáim vannak, nem igazán tudok igazából szeretni, maximum jól érzem magam valakivel, de kapcsolataimban szolgalelkű vagyok, és egy kis szeretetért/törődésért hajlandó vagyok a legvégsőkig megalázni magamat, nagyon lojális vagyok, minden esetben én szeretek jobban.
Mindig fixálódva vagyok egyvalakire, akiről mindent tudni akarok, és jellemzően nagyon felnézek rá, azt akarom, hogy a lehető legboldogabb legyen az életben és törődjön velem -- ők jellemzően nálam idősebb nők, akiknek valószínűleg eszükbe sem jutok. Nagyon vágyom a szeretetre, elalvás előtt gyakran fiktív karakterek helyébe képzelem magam, jellemzően valamilyen romantikus helyzetben, pedig még fiú kezét sem fogtam soha. Valahogy állandóan kínos helyzetbe kerülök, olyany, mintha ez a világ nem rám lenne szabva, pedig sosem vezérel rosszindulat. Bizonyos hangok és textúrák nagyon zavarnak, de ez a legkevesebb.
A lelki/viselkedési oldalát gondolom pszichológus segítene megoldani, a többit meg pszichiáter --- de sajnos bizonyos okok miatt (melyeket szívesen nyilvánosan kifejtek, hogy aki nincs ennyire szerencsétlen helyzetben, becsülje a körülményeit) sem háziorvos, sem pszich gondozó, se TB pszichológus nem játszik, magánszolgáltatás pedig anyagi okok miatt sem.
Tudom, szakember kellene, és a pirulák a tünetekre vannak, de van bármi esélyem így is? Remotiv szedése például? HOVA tabletta? Valami alapítvány, ahol nem kérnek TB kártyát sem?
Ha találsz is valami alapítványt, én arra számítanék, hogy azok elsősorban azoknak van fenntartva, akiknek nincs TB-jogviszonyuk, vagy sikertelenül kimerítették már.
Értem, hogy nagyon nehéz rászánnod magad, de nem tudom elképzelni, hogy mi szörnyűség fog történni veled, ami rosszabb a mostaninál. :/
Mindenesetre már az is jó, hogy érdeklődtél náluk, aktívan keresed a megoldást, csak így tovább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!