Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mièrt előítèletese...

Szerintetek mièrt előítèletesek az emberek, ès a hozzá nem èrtőek a pszihiátriai betegekkel szemben?

Figyelt kérdés
Amióta a világon vagyok,azóta tudom,hogy van pszihiátriai problèmám,amivel együtt èlek.Amíg nem volt róla papirom,addig a kutyát nem èrdekelte pedig köztudott,hogy az voltam.Van kèt gyermekem.Amióta foglalkozok a betegsègemmel,ès rendesen kezelem,azóta èrzem a fokozottabb előítèletet felèm.Mikor külön ment tőlem a volt èlettársam,akkor az egyik gyermekem hozzá került.Van most egy jónak ígèrkező kapcsolatom,ès nem tudom merjek e vállalni gyermeket a problèmám miatt,mert hallottam olyat is,akitől vettek el újszülöttet,akkor is,ha ártalmatlan a betegsège.

2020. jan. 2. 16:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
a tolerancia hiány is inkább az emberi természetből adódik sok esetben az egocentrikusságból - lásd a többség nem akarja tolerálni a kisebbségeket, elvégre ők a többség, a kisebbségek ellenben elvárják hogy őket mindenki tolerálja miközben a többséghez legtöbb esetben valójában nem akarnak igazodni
2020. jan. 20. 21:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Értelemszerüen azért mert nem értenek hozzá. Egy átlagember aki pszichésen egészséges is fel tudja fogni és meg tudja érteni a pszichés betegségek mivoltát, de valljuk be hogy kevesen informálódnak ilyen téren.

Másik részről egy ilyen átlagember csak a médián, televízión, interneten keresztül fog találkozni pszichés betegekkel, és vannak ott hamis, félrevezető információk bőven. A stigmák nagyrészt ezeknek köszönhetően.

Mondjuk én nem nagyon foglalkozom ezekkel az előítéletekkel, mivel egész egyszerüen nem mondom el senkinek, az orvosomon és a közeli hozzátartozókon kívül.

Csak rám tartozik ez, se a munkáltatónak, se a kollégáknak, nagyjából senkinek sincs ehhez köze. Ha bízok valakiben és szükségesnek érzem akkor elárulom neki.

De szerintem evidens hogy nem úgy indít az ember beszélgetést hogy "Xy vagyok, borderline személyiségzavaros" vagy hogy "Yx vagyok, OSDD-s".

Ha, tegyük fel a betegség tünetei akadályoznak a mindennapi életben és munkavégzésben akkor igen, el lehet mondani. Sok esetben ez van, mivel senki sem tudja megválasztani hogy mikor, hol és milyen körülmények közt jöjjenek ki a jellegzetes tünetek. Később pedig téged fognak hibáztatni azért mert lassú a felfogásod, századszorra is rosszul csinálsz valamit, pedig lehet hogy ez szimplán csak a gyógyszerek mellékhatása.

Én azt tanácsolom, hogy válogasd meg azokat akiknek szót ejtesz a betegségekről. Ha virít róluk hogy mezei parasztok, akkor nem érdemes, ha értelmes embereknek tűnnek akkor mehet.

2020. jún. 23. 17:36
 13/14 anonim ***** válasza:
A pontos választ én sem tudom, de talán benne lehet a dologban az is, hogy a pszichiátriai betegségekre az állatvilágban mintha nem lenne analógia.
2022. febr. 8. 17:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi a betegséged?
2022. ápr. 15. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!