Szerintetek a bipoláris zavar komoly pszihiátriai betegsèg?
Figyelt kérdés
Nekem a párkapcsolataim nehezen jönnek össze,ès munkahelyekre nehezen tudok beilleszkedni.Ismerek olyat,aki e mellett gyereket nevel(pl.nálam is van),de olyat is,akinek gondnoka van,ès nincs nála gyerek.2019. nov. 9. 18:01
1/10 anonim válasza:
Amint te is írod, sokféle megjelenési formája van. Minden eset más. Alapvetően igen, komoly dolog.
2/10 anonim válasza:
Az elmebetegségek közé tartozik, ergo az egyik legrosszabb.
3/10 A kérdező kommentje:
Minden anyósjelölt fèltette tőlem a kisfiát.Kiszúrták elsőre,hogy valami nem stimmel nálam
2019. nov. 10. 12:54
4/10 anonim válasza:
Nekem is mindig gond volt a beilleszkedéssel, egészen kicsi korom óta... Barátokat könnyen szerzek (ugye hát ha pörgünk mindenkivel haverkodunk :D), de fenntartani hosszan barátságokat már képtelen vagyok. Talán egy másik bipolárissal...
5/10 anonim válasza:
"Az elmebetegségek közé tartozik, ergo az egyik legrosszabb." Az antiszociális személyiségzavar is pszichiátriai körkép. Akkor az is elmebetegség? Mert benned semmi empátia nem szorult. Orvosilag nincs olyan hogy elmebetegség.
6/10 anonim válasza:
A DSM pszichiátriai könyvben benne van: bno kódja:F60.2 Disszociális személyiségzavar
7/10 A kérdező kommentje:
Olyannal is találkoztam már osztályon,aki skizofrèn ,ès nègy gyereke van ,ès fèrjnèl van
2019. nov. 12. 13:40
8/10 anonim válasza:
Én nem vagyok benne biztos h ezek teljes mértékben betegségek. Valaki ezt egy szer kitalálta ráépült egy pár jó fizető szakma... Sok ember meg egy hitelesnek tűnő alaknak meg bármit elhisz mert köpeny vagy öltöny van rajta ... Szélsőséges emberek nélkül a világ nem tartana ott ahol . Egyébként meg önkontroll meg önbecsülés meg magabiztosság még a sport is segíthet .. De kétségtelen az okát kell megkeresni ..
9/10 anonim válasza:
Eléggé megterhelő..24 éves lány vagyok, mindig is "túlérzékeny" voltam mindenre,genetikai,környezeti hatások együttesen hatottak..hát mit ne mondjak, túl vagyok 3 öngyilkossági kísérleten,bár nekem borderline személyiségzavar is van emellett plusz ptsd..kegyetlen.gyógyszer,terápia miegymás évek óta nem segít.A szerelem se volt gyógyír. Fáj a létezés is.
10/10 anonim válasza:
Igen, komoly. Hetekig tart a mánia, mikor azt hiszed minden rendben van, sőt túl jól is érzed magad. Aztán a semmiből súlyt le néha a másik oldala, mikor egész nap nincs kedved még megmozdulni sem, mégis muszáj, főleg ha állásod van és családod. Ez megy nálam gimnazista korom óta. Hiába család, hiába gyógyszer, barátok, SEMMI nem segít amikor depresszív fázisban vagyok. Legszívesebben csak eltűnnék. Én öngyilkos nem leszek, de rengetegszer van olyan gondolatom olyankor. Persze még ha labilis vagyok, akkor sem teszem meg, annyi önkontroll szorult belém. De elhihetitek hogy nagyon kutya az egész betegség. Nem lehetetlen élni vele és kezelni valamennyire, csak nagyon nehéz. Nem tehetsz mást, mint küzdeni. Üzenem minden bipolárisnak. Tudod mivel állsz szemben, nagyjából melyik fázis meddig tart, mit tehetsz annak érdekében, hogy se túl fent, se túl lent ne legyél. Korlátozd magad és az érzelmeidet amennyire lehet. Vedd körbe magad olyan emberekkel akik szeretnek és biztonságot adnak. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!