Hogy tudnék kedvezményesen vagy ingyen pszihológusi kezelésre menni?
A neurológia vagy ideggyógyászat az orvostudományok közül az idegrendszer szervi megbetegedéseivel foglalkozó ága.
A pszichiátria a lelki betegségek tudománya. A pszichiáterek a diagnózisalkotás folyamatában nemzetközileg jóváhagyott diagnosztikus kategóriákba (például depresszió, skizofrénia, deluzív zavarok stb.) sorolják a lelki betegséggel küzdő egyéneket.
Az ideggyógyászat körébe az alábbi betegségcsoportok tartoznak:
■az idegrendszer fejlődési rendellenességei és ezek következményei
■az agyi keringés betegségei: szélütés (stroke), múló agyi vérellátási zavarok, az agyi és az agyhoz vezető nyaki erek elváltozásai (érszűkületek, elzáródások)
■eszméletvesztéses rosszullétek, epilepszia
■mozgászavarok (remegéses kórképek, Parkinson-betegség)
■idegrendszeri gyulladásos betegségek (agyhártya és agyvelőgyulladás)
■immunológiai eredetű kórképek (Sclerosis multiplex)
■szellemi leépüléssel járó betegségek, demenciák (Alzheimer-kór, agyvízkeringési zavarok)
■fájdalomszindrómák (fejfájás, idegzsábák)
■a környéki idegrendszer betegségei (ideggyulladás, arcidegbénulás, gerinc eredetű kórképek: derékfájás, lumbago, ischias)
■idegrendszeri sérülések (koponya és gerinctraumák)
■anyagcserebetegségek neurológiai szövődményei (cukorbetegség, máj-és vesebetegségek, hormonális zavarok következményei)
neurológia = ideggyógyászat
pszchiátria = elmegyógyászat
pszchilógia = lélektan
Elhiszem, nem akarok vitatkozni, nálunk így van : Pszichiátria
Ideggyógyászat
Neurológia
Mindhárom külön szakrendelés.
Ha nem hiszed, nézz utána, csak azt írtam le, nálunk hogy van. Biztos úgy van máshol, de nálunk ez a három szakrendelés külön működik, még külön épületben is.
Elhiszem, hogy igazad van, de most básolom ide.
Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft Neurosis
Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft Ideggyógyászat
u. e. Pszichiátria.Utána: Vez. főorvos: három különbözó név.
Tudomásom szerint az Ideggyógyászati Szakrendelőből több is van, a Neurosis szakrendelőből egy van csak városunkban. Pszichiátria szintén több is van. Nem én találtam ki, onnan tudtam róla, hogy régen én is voltam a Neurosis szakrendelőben, depresszióval, ott jártam pszichológushoz. Aztán egyszer voltam az Ideggyógyászaton, a Neurosis szakrendelőből küldtek át,melyt folyton fájt a fejem. Teljesen külön volt a kettő. Szóval csak azt tudtam leírni, ami velem megtörtént. Az ideggyógyászatról elküldtek EEG-re, de szerencsére az teljesen jó volt, így oda nem kellett járnom:) A Neurosis rendelőbe a pszichológushoz jártam, sokat beszélgettünk, mert akkoriban nagyon sok negatív dolog történt velem, és segített talpra állni. Pánikbetegséget is gyógyítanak ott, mert pánikbetegek is jártak oda. A skizofrének pedig a Pszichiátriára járnak (nálunk). Ennyit tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!