Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék kedvezményesen...

Xboxuser kérdése:

Hogy tudnék kedvezményesen vagy ingyen pszihológusi kezelésre menni?

Figyelt kérdés
Nincs sok pénzem,de úgy érzem egyre szükségesebb lenne egy szakember tudása,tanácsa.Kérlek,ajánljatok is valakit,ha tudtok. :(
2010. júl. 20. 17:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
De jó, bocs, de melyik város ill. Bp-n kerület? Bp-n sehol sincs ilyen...:..(
2010. júl. 21. 17:04
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem Budapest. Egyik nagyvárosunk. Úgy látszik, van valami, ami vidéken jobban működik, mint a fővárosban?Ritka. De tényleg beutaló nélkül fogadnak, és lehet csak pszichológushoz járni. Tb-vel ingyenes, fizetősen 8600 Ft/50 perc. Ez mind ki is van írva a váróteremben. Bejelentkezés időpont kérése céljából szükséges. (Ez is ki van írva)
2010. júl. 21. 17:12
 13/22 anonim ***** válasza:

A neurológia vagy ideggyógyászat az orvostudományok közül az idegrendszer szervi megbetegedéseivel foglalkozó ága.

A pszichiátria a lelki betegségek tudománya. A pszichiáterek a diagnózisalkotás folyamatában nemzetközileg jóváhagyott diagnosztikus kategóriákba (például depresszió, skizofrénia, deluzív zavarok stb.) sorolják a lelki betegséggel küzdő egyéneket.

2010. júl. 21. 17:12
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk az ideggyógyászat a neurológia mellett van, teljesen külön működnek. A neurológián a depressziós betegeket kezelik, az ideggyógyászatra akkor küldenek, ha szervi problémád van.
2010. júl. 21. 17:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Az ideggyógyászat körébe az alábbi betegségcsoportok tartoznak:

■az idegrendszer fejlődési rendellenességei és ezek következményei

■az agyi keringés betegségei: szélütés (stroke), múló agyi vérellátási zavarok, az agyi és az agyhoz vezető nyaki erek elváltozásai (érszűkületek, elzáródások)

■eszméletvesztéses rosszullétek, epilepszia

■mozgászavarok (remegéses kórképek, Parkinson-betegség)

■idegrendszeri gyulladásos betegségek (agyhártya és agyvelőgyulladás)

■immunológiai eredetű kórképek (Sclerosis multiplex)

■szellemi leépüléssel járó betegségek, demenciák (Alzheimer-kór, agyvízkeringési zavarok)

■fájdalomszindrómák (fejfájás, idegzsábák)

■a környéki idegrendszer betegségei (ideggyulladás, arcidegbénulás, gerinc eredetű kórképek: derékfájás, lumbago, ischias)

■idegrendszeri sérülések (koponya és gerinctraumák)

■anyagcserebetegségek neurológiai szövődményei (cukorbetegség, máj-és vesebetegségek, hormonális zavarok következményei)

2010. júl. 21. 17:16
 16/22 anonim ***** válasza:

neurológia = ideggyógyászat

pszchiátria = elmegyógyászat

pszchilógia = lélektan

2010. júl. 21. 17:20
 17/22 anonim ***** válasza:

Elhiszem, nem akarok vitatkozni, nálunk így van : Pszichiátria

Ideggyógyászat

Neurológia

Mindhárom külön szakrendelés.

Ha nem hiszed, nézz utána, csak azt írtam le, nálunk hogy van. Biztos úgy van máshol, de nálunk ez a három szakrendelés külön működik, még külön épületben is.

2010. júl. 21. 19:08
 18/22 anonim ***** válasza:
Furcsa, pont az lenne a lényege az orvosi nyelvnek, hogy egységes, mindenhol ugyanazt értik alatta...
2010. júl. 21. 19:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy igazad van, de most básolom ide.

Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft Neurosis

Egészségügyi Járóbeteg Központ Nonprofit Kft Ideggyógyászat

u. e. Pszichiátria.Utána: Vez. főorvos: három különbözó név.

Tudomásom szerint az Ideggyógyászati Szakrendelőből több is van, a Neurosis szakrendelőből egy van csak városunkban. Pszichiátria szintén több is van. Nem én találtam ki, onnan tudtam róla, hogy régen én is voltam a Neurosis szakrendelőben, depresszióval, ott jártam pszichológushoz. Aztán egyszer voltam az Ideggyógyászaton, a Neurosis szakrendelőből küldtek át,melyt folyton fájt a fejem. Teljesen külön volt a kettő. Szóval csak azt tudtam leírni, ami velem megtörtént. Az ideggyógyászatról elküldtek EEG-re, de szerencsére az teljesen jó volt, így oda nem kellett járnom:) A Neurosis rendelőbe a pszichológushoz jártam, sokat beszélgettünk, mert akkoriban nagyon sok negatív dolog történt velem, és segített talpra állni. Pánikbetegséget is gyógyítanak ott, mert pánikbetegek is jártak oda. A skizofrének pedig a Pszichiátriára járnak (nálunk). Ennyit tudok mondani.

2010. júl. 21. 19:35
 20/22 anonim ***** válasza:
Ja és a Neuosis szakrendelőbe nem kellett beutaló, de mikor átküldtek az ideggyógyászatra, oda adtak.
2010. júl. 21. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!