Lányom valószínüleg testkepzavara van, hogyan segíthetünk neki?
17 éves kamaszlányommal van gond.Kb 14 hónapja kezdődött a dolog.Azóta szinte folyamatosan - szerinte- egészséges életmód mániás Csak épp nem.jól csinálja.Szerintem már anorexiá,vagy legalábbis a határon lebeg,csak épp nem.hisz nekem/ nekümk.senki,mondván nem csont és bőr.Tavaly év végén és az idén év elején már jártunk pszichológushoz ,de ennek sajnos semmi értelme nem volt.Két különböző helyre jártunk,mert az első - fiatal kezdő- megmondta kérek perec,hogy nem.tud vele mit kezdeni,a másik - elvileg nagyon tudó- csak a lányunknak hitt nekünk nem,pár alkalom.utan azt mondta nincs semmi gond,mivel az alsó súlyhatárt nem.lépte túl,nem kell mennünk többet.Akkor hetek óta csupán napi 2-3 almán élt.Akkor valtozott kissé jobb irányba a helyzet, amikor a suliban rosszul lett és megijedt.Azután pár hónapig aránylag normálisan evett,voltunk dietetikusnál,de mivel az nem azt mondta amit a lányom.hallani akart, ezért az ott kapott étrend a fiókba került.Kb szeptemberben kezdte újra.Viszont akkor már a pajzsmirigyével is gond volt Túlmüködés gyanú,amivel ismét csak nem foglalkozott a senki.Most viszont sztem ez átfordult alulműködésbe.Ismer alig eszik,kb max 500kalória naponta,ez egy szénhidrátcsökkentett tejberizs desszert , kb 10 dkg csirkemell natúr sütve és kb 15 dkg zöldség párolva.Ennyi a napi adag ,viszont egyáltalán nem fogy.Több magán pszichologussal beszeltem,mind azt mondja ,szerinte gond van,de csak akkor fogadnak minket,ha azt a lányom.is akarja és ő is kéri A férjem.telefonon szinte a fel ország gyermekpszichiatriájával beszélt,kértünk időpontot Vadaskertbe is,de vagy elhajtottak minket,mondván nem.oda tartozunk,vagy válaszra sem.méltattak minket. A másik gond,hogy a lanyom szerint én hülye vagyok neki nincs semmi baja, normálisan eszik.hagyjam.békén
Most komolyan addig senki nem foglalkozik vele/ velünk amíg komoly baj nem.lesz?Egy pszichológusnak nem.az lenne a dolga,hogy rávezesse arra,hogy baj van?
Lányom 172 cm.magas és 63 kg,tudom,nem sovány, sőt pont jó,de a nem evés aggaszt.Ráadasul most már edz is.Fut,sulyzózik.Viszont keresi az alkalmat,mikor ehet ,pl szülinap van,mikulás van,akkor ilyeneket mond,most ehetek,most nrm fogok elkárhozni,megengedhetem magsmbak,stb.
Adjatok tanácsot légyszi,mit tegyek?A házidoki szerint én vagyok a felelős érte,s mi igaz is,szerinte nekem.kell megtalálni a megoldást,de már teljesen el vágyok keseredve,mert úgy érzem.tehetetlen vagyok A barátnője ugyanazt látja,mint én/ mi, szerinte is baj van,de sajnos rá sem hallgat.
Én is olyan vagyok mint a lányod nem eszek mert nem szeretek enni 😅 én 48 kg vagyok
Jó tudni h nem csak én vagyok ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!