Tönkre ment a rövidtávú memoriam?
Figyelmes lettem arra az elmúlt időszakban (főleg így az érettségihez közeledve) hogy az olvasott szöveg nehezen marad meg elsőre
Pár hete a barátnőmnek meséltem erről és mutattam neki egy cikket egy bizonyos szindromarol
(Tudja hogy alapjáraton hipohonder vagyok szóval próbált nyugtatni)
A cikket nagyjából 1 percig nézett, lecsukta a laptopot és megkérdezte mi volt a szindróma neve
És egyszerűen nem emlékeztem ra
Becsuktam a szemem és lattam magam előtt a szó elejét és véget de nem tudtam felolvasni hangosan
Memória játékokat kezdtünk játszani és azok is elég rosszul mentek, majd bealudtam és 1 óra múlva felkeltem úgy hogy folyékonyan ment minden amit előtte beszéltünk és amire nem emlékeztem
Ezzel csak az a probléma hogy érettségin nem lehet egy órát szundikalni a szövegértés feladatoknal
Kicsit olyan mint ha a rövidtávú memóriából le kell csordogálnia az információnak a középtávúba(?)
Megválaszoltad magadnak a kérdést. Kialvatlan vagy, a kamaszoknak amúgy is több alvásra van szükségük, de sose feküdtem le én se 1nél hamarabb. Az agynak pedig kell a pihenés, főleg a nagy mennyiségű info befogadási időszakban.
Abban is igazad volt, hogy az alvás ideje alatt táródik el a rövidtávuba benyomott infó mélyebbre. Persze kicsit kisarkítva de igaz. Illetve nem hiába mondják, hogy ismétlés a tudás anyja!
Illetve a sport csodákra képes.
Tudom elcsépelt... De Trust me I'm a Medical Student ;) es itt bizony egy laza vizsga annyi tételes, mint az összes érettségi tárgy tételsora együtt.
Szoval egyél rendesen, ne told túl a koffeint, egyél csokit meg szőlőcukrot, sportolj es aludj eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!