Szerintetek mi értelme van élni?
Mi értelme van élni hogyha már csak gazdagoknak áll a világ minden téren. Ha szórakozni akarsz ha barátokat szeretnél ha lakást akarsz venni ha utazni ha orvoshoz szeretnél menni egyszóval maga az élet már pénzbe kerül ami köszönhető ügye ennek a kapitalista világnak és az embereknek. Aki nem gazdag az meg egész életében nélkülöz minden téren még kapcsolatot is nehezen tud kialakítani mert sok nőnek csak a pénzes pasi kell aki majd eltartja a családot és stb. Munkát azt nagyon nehezen lehet találni ha talál is az ember nincs megfizetve aztán dolgozik élete végéig és egy lakást nem lehet venni annyira kevés a pénz. Egyszóval mi értelme van így élni hogy ha a céljainkat akkor sem lehet megvalósítani ha nagyon akarjuk mert hiába szeretnék mondjuk egyetemen tanulni akár több diplomát vagy okj tanfolyamokon részt venni ha súlyos pénzekbe kerülnek aztán nincs rá garancia hogy ellehet helyezkedni vele. Nekem nagyon elegem van már depressziós vagyok és állást is keresek folyton mert mindenhonnan elutasítanak meg magas az elvárás se barátnő se kapcsolatok se beszélgetőtárs nincsenek egyszóval minden rossz és feladtam. Hét éve vagyok ebben a helyzetben és rájöttem hogy mindegy mit csinál az ember csak a pénzről szól már minden a Karácsony is. Aki nem születik olyan családba vagy nincsenek kapcsolataik vagy nem szerencsés akkor meg egész életében szenved ahogy én is és én így teljesen értelmetlennek látom az életemet és lehet hogy még karácsony előtt feladom.
27/f
Ezt abban a mesében amikor fél éven keresztül meg akartam halni és mindenki csak hitetlenkedve mondta :"szedd össze magad!" IGEN? és hogy?:) Abban az időben 1 milliárdért is eldobtam volna az életem.
Ebből a meséből merítettem az ötletet. :D
Valójában sajnos tényleg semmi.
Az emberek jelentős része annyi pénzt keres,amennyit a biológiai fenntartására elég,nem takarít meg semmit,sőt adósságot halmoz fel,vagy hitelt fizet.
Erre épül a rendszer.
Ezért kötnek mindent a gyerekvállaláshoz,mert neked kellene kitermelned a gazdagoknak a következő rabszolga nemzedéket.
Ja,igen,és most már nyugdíjas korig kell hitelt fizetned,hogy saját lakáshoz juss,mire eléred,meghalsz.
"Küzd az álmaidért" egy baromság.
Egész életünkben a túlélésért küzdünk,aztán sajnos a vége az,hogy nem tudjuk legyőzni a halált.
Sajnos lassan már mindent elvesznek,amiért érdemes élni.
És,ahogy mondod,a pénz még nem elég,dolgozni nem elég.
Kapcsolatokat kell építeni,ami kemény munka.
Öngyilkos nem lennék sosem.
Annyi boldogít,hogy tudom,hogy úgy sem tart örökké az élet,illetve,hogy én nem csináltam gyereket,így nekem tiszta a lelkiismeretem,úgy fogok meghalni egyszer majd,hogy nem hagytam ezt a terhet,amit életnek neveznek,senkire.
Találnod kellene egy hobbit!
Engem is az "tart életben",mármint attól nem lettem még mentálisan kiürült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!