Öngyilkos gondolatok és késztetések kínoznak valakit?
Megpróbálom kiadni magamból azt a kínzó érzést, ami miatt az öngyilkosságon gondolkodom. Megpróbálom alternatívan kifejezni az érzéseimet pl. rajz, versírás, blogírás.
Realizálom, hogyha meghalnék az mit okozna a közeli hozzátartozóimban, akár:
> pénzügyileg (temetés összege)
> fizikailag (mi lesz a macskámmal, mi lesz a háztartással stb.)
> érzelmileg (az öngyilkosság a legnehezebben feldolgozható halálok, mert mindenkiben bűntudatot hagy, hogy miért nem vették észre a jeleket, miért nem tettek valamit... https://www.youtube.com/watch?v=tGi1CXYk3NY&bpctr=1575766848.)
Még ha úgy is érzed, hogy senkinek sem hiányoznál, hát sajnos nem lehet tudni, hogy egy haláleset kiből mit vált ki....
Beveszek annyi nyugtatót, hogy tudjak aludni és reménykedem, hogy mire felébredek elmúlik ez az érzés.
Mivel pánikbeteg vagyok és szociális fóbiám van, ezért ezt nem sokszor csinálom, de egy séta rengeteget tud segíteni vagy egy SZEMÉLYES beszélgetés olyan emberrel, akit rég láttál.
Illetve nekem van párkapcsolatom és az intimitás, ölelkezés, szex is tud ideiglenesen segíteni, mentsvárat nyújtani a legnehezebb pillanatokban. Sajnos tényleg nem tartós, mert amikor megszűnik az ölelkezés, aktus után vagyunk ugyanolyan intenzíven visszatérnek az öngyilkos gondolatok. Talán azért, mert a fizikai dolgok nem elégítik ki azt a szeretethiányt, ami miatt szenvedek és ilyenkor újra eluralkodik rajtam az a borzasztó magány és üresség érzés, kilátástalanság. (néha talán még rosszabb is a fizikai érintkezés után, mert akkor még pluszban jönnek olyan gondolatok is, hogy "mi a baj velem?").
Valószínűleg az is sokat segítene, ha ki tudnád beszélgetni magadból ezeket az érzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!