A magyar zárt osztályokon vannak olyan elmebetegek akik egész nap csak megkötözve lehetnek mert ha kiszabadulnának akkor akár mészárlást is csinálnának?
Hogy te mekkora egy beteg féreg vagy! (Bocsánat, nem akarom szegény állatokat lealacsonyítani...)
Csoportos kirándulás?! Mert mi ez szerinted, vidámpark?!
És ilyen emberek tényleg élnek, ez hihetetlen...
1. Attól, hogy olvasol “pszichológiai könyveket” még nem leszel pszichológus.
2. Ezeket a betegeket pszichiáter kezeli, aki orvos.
3. Miből gondolod, hogy téged, vagyis egy laikust bármilyen mentális betegséggel küzdő ember közelébe engednének, csak hogy a kiváncsiságodat kielégítsd?! Nemhogy még beszélgess vele..nem véletlenül vannak ott, ki tudja, hogy egy-egy mondatod milyen változást hozna az állapotukban. Ha nem vagy orvos, vagy pszichológus felejtsd el.
4. Ahogy már előttem is írták: ők beteg emberek, nem látványosságok.
5. Ha érdekel a pszichológia, akkor némi empátiát és tiszteletet is magadba erőltethetnél.
# 9: Lehet, hogy van, ahol még használnak kényszerzubbonyt, ha láttál ilyet, elhiszem. Én eddig csak egy kórházban voltam pszichiátriai osztályon, de ott sajna nagyon sokszor, kétszer a zárton is (nem azért, mert közveszélyes voltam). Ágyhoz szíjazást sokszor láttam, bevallom, már ezeknek az eszközöknek a látványa is ijesztő, nyomasztó, de sokszor szükség van rá. Volt olyan beteg, aki 2 napig szinte megállás nélkül ordított éjjel-nappal és rázta az ágyat, amihez le volt kötve, hihetetlen volt, hogy ennyi erő van egy emberben. Igaz, csak hallottuk, nem láttuk, mert a veszélyes betegek külön-külön szobákban voltak, nem a közösben.
Szerencsére a mai pszichiátriai osztályok már nem olyanok, mint amiket a régi filmekben látni, de egy zárt osztály még így sem egy örömünnep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!