Az igazi depresszió ok nélküli?
Van depresszió, aminek komoly oka van. Pl. : nyomelem hiány, bizonyos gyógyszerek mellékhatása, de még a D-vitamin hiánya is ölthet olyan fokú depressziót, ami öngyilkos hajlamot produkál. Ezek nehezen észrevehető, biológiai okok, amik gyógyszerekkel tökéletesen gyógyíthatóak.
Amit Csernus mond, az a lélek betegsége, aminek ilyen fizikai okát nem lehet megtalálni. Ezek gyógyszerekkel tényleg nem gyógyíthatóak, csak max tompíthatóak a tünetek, amíg a lélek elvégzi a szükséges feldolgozását a kiváltó eseményeknek.
Szerintem ő arra gondolt, hogy az igazi depressziót nem külső tényező váltja ki,hanem a szervezetünk reakciója egy szervi eredetű folyamatra.
Ezzel egyet is értek.
Ha valaki "depressziós", mert szakított, vagy mert rászakadt 20millio forint hitel, vagy meghalt valakije, az is segítségre szorulhat, de egy antidepresszáns nem segít rajta.
Ellenben ha valakinek rossz az anyagcseréje, hormonzavara van, vitamin hiánya stb és látszólag ok nélkül depressziós, azon pedig egy pszichológus nem fog tudni segíteni. Muszáj a gyógyszeres kezelés.
Szerintem erre gondolt.
#4 én 5 évig szenvedtem téli depressziótól, 3 pszichologust kiprobáltam, segített is valamennyit, aztán kiderült, hogy D3 vitamin és Omega3 zsírsav hiányom van. Azóta ezeket kell szednem télen, el sem tudom mondani mennyit változott az életem :)
Pszichológus is segített, de a nyomába sem ért annak, hogy vissza lett pótolva a vitamin...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!