Valaki segítsen! A kislányom teljesen megőrült! Mit tegyek?
jéééézusom:O
pszichiátriára kellene vinned...
Ez borzasztó! PSZICHIÁTER,mindenképp. Mond el neki,ez nem katasztrófa,ettől még mindenki ugyanúgy szereti,és sokkal feltűnőbb a szemkötő,pláne a szempillája összeragasztása,mintha nem csinálna a szemével semmit.
A napszemüveg jó megoldás lehet.
Mit értesz az alatt, hogy kárt tett már magában? Megvagdosta magát? Esetleg más? Ezzel mindenképpen szakember segítségét (pszichológus, pszichiáter) érdemes kérni.
Valószínűleg tartom, hogy a régi sérelmek azok, amik neki sokat ártottak, nem maga a szemprobléma. Bár azért kicsit meg vagyok döbbenve, mert egy jó osztályfőnök nem hagyja, hogy a társai pellengére állítsák az ilyen problémával rendelkező gyermeket.
A pszichológus személye nagyon fontos, hogy szimpatikus-e a lányodnak, vagy sem. Sikerül-e vele jó, bizalmi kapcsolatot kiépíteni. A pszichoterápia és a tanácsadás között van különbség. A lányodnak terápiára van szüksége, ami esetleg eltarthat hosszabb ideig is.
Ha komoly önsértést is végzett, akkor szükség van pszichiátriai konzíliumra is.
Szia!
Pszichiáterhez semmiképp se vidd, valami antidepresszáns szart fog felírni a lányodnak, amitől nem lesz jobb a szeme (tehát a problémát nem oldja meg), ellenben lesz egy csomó mellékhatása (pl megnő az öngyilkossági kockázat), esetleg egy pszichológust javasolnék, illetve idővel kinövi... Hogy nem csak a levegőbe beszélek, nekem 15 éve volt egy autóbalesetem, a fél arcom roncsolódott és kifolyt a jobb szemem, volt kb 6 plasztikai műtétem, persze most sem nézek ki valami szépen és ráadásul ez a diákéveim alatt történt. Szóval tudom min megy keresztül a lányod. De idővel túlteszi magát rajta, én is túltettem, igaz engem összesen vagy 2-3 vadidegen csúfolt ki még az elején, de akik igazán fontosak, azok mellettem álltak és a mai napig mellettem állnak. Ami a legfontosabb, hogy a lányod eljusson odáig, hogy ő az, amit ő gondol magáról, és nem az amit mások gondolnak róla.El kell fogadnia önmagát olyannak,amilyen, mert ő ettől semmivel sem rosszabb, vagy alávalóbb ember másoknál.
Az előző voltam, aki a vagdosásra rákérdezett. Nem fogja magától kinőni, nem fog magától elmúlni. Valószínűleg személyiségzavar van (bár 18 éves kor alatt nem mondjuk ki), most ezt így tudom, hogy nem mondd semmit, de muszáj őt visszavinni a szakemberhez, a pszichoterápiát folytatni kell, illetve el kell kezdeni. Enélkül jóval kevesebb az esélye, hogy normális, boldog életvitele legyen, boldog párkapcsolata legyen és kiegyensúlyozott legyen.
Ha pestiek vagytok, vigyétek be a heimbe, ott nagyon jó szakemberek vannak.
A pszichoterápia nem arról szól, hogy "idegennel megbeszélem a problémákat". Ennél sokkal többet jelent, beleértve a személyiség építését, korrigálását is. Kevés a hely ahhoz, hogy itt leírjam.
Az, hogy a "gyógyszer fúj" elég veszélyes. A személyiséget persze nem korrigálja (ehhez kell a terápia), de a szorongást jelentősen csökkenteni tudja, az impulzivitását szintén csökkenti, az általános közérzetét javítja, egyensúlyba hozza.
Aki vizsgálja, eldönti, hogy kell-e gyógyszer vagy sem.
Sajnálom a lányodat, a legjobbakat kívánom neki. De több ez, mind szemprobléma, segítségre van szüksége. Találjatok neki egy szimpatikus terapeutát, akihez tud kötődni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!