Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi zajlik pontosan Tündérhegye...

Mi zajlik pontosan Tündérhegyen? Mi vár rám ott, ha odamegyek?

Figyelt kérdés

Fiatal felnőtt vagyok. Sok éve nem működik az életem, tulajdonképp olyan, mintha az egész fiatalságom egy az egyben kimaradt volna. Bárhova mentem, mindenhol hamisnak és elveszettnek éreztem magam. Csak most kezdtem megérteni, hogy tulajdonképp nekem nem volt igazán megengedve, hogy gyerek lehessek.

Sok pszichológusnál jártam, eredménytelenül. Most végre találtam egyet, akinél azt éreztem, hogy célba értem a kereséssel. Ügyes, lényegrelátó kérdésekkel nagyon jól felmérte a helyzetemet, és azt mondta, túl mély a problémám, túl sok mindent kéne bepótolni ahhoz, hogysem egy heti egy-két alkalmas terápia helyrehozzon. Azt mondja, el kéne mennem Tündérhegyre, vagy valamelyik másik bennfekvős helyre.

Nekem erről a Száll a kakukk fészkére c. film jut eszembe, az elmebetegekkel. Milyen hely ez? A másik, hogy állítólag nagyon szigorúak a szabályok, nem lehet pl. ismerkedni ellenkező nemmel. Ez miért van? Nagyon nem bírom, amikor szabályokat erőltetnek rám. Hogy oldják meg ezt az emberek, hogy kivonulnak hetekre-hónapokra az életből? Mit mondanak a szeretteiknek, barátaiknak? Ötletem sincs pl. hogy én ezt hogy magyaráznám meg a családtagjaimnak, akik mit sem tudnak ezekről a problémákról. Tud tanácsot adni ebben olyan, aki járt már bent?

2019. okt. 28. 21:46
1 2 3
 11/25 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Leírásod szerint eddig sem volt életed, akkor már ez a pár hónap vagy hét mit számít? Nem értem azt sem, hogy nem mennek az emberi kapcsolatok, itt meg azon aggódsz, hogy most akkor ott hogy fogsz ismerkedni.

Ez kórház, vannak szabályok, amiket be kell tartani, hidd el nem véletlenül. Mielőtt oda felvesznek van egy beszélgetés és mindent elmondanak.

2019. nov. 8. 06:05
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Haha, dehogy mondanak el mindent! A keretek nagy része csak akkor derül ki, ha megszegted őket, mert véletlenül sem mondják el, hogy mik a szabályok (külön kérdésre sem).
2019. nov. 8. 11:38
 13/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: úgy hangzik, mintha te már lettél volna ott. Érdemes odamenni?
2019. nov. 8. 12:14
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, voltam. Nem tudok tanácsot adni. Én sokkal rosszabbul lettem utána (és vagyok is a mai napig), de találkoztam bent olyannal, aki 1-2 hónap alatt látványosan jobban lett.
2019. nov. 8. 13:23
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
1 hét után otthagytam.Szerintem felejtsd el ezt a helyet.
2019. nov. 12. 17:58
 16/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: kifejtenéd légyszi?
2019. nov. 12. 18:10
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Sok az üres járat és ha rossz kis csoportba raknak akkor megszivtad.Nagycsoportok arról szólnak hogy vitázik 2 ember kb.
2019. nov. 13. 15:56
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki megtetszik nem fognak eltiltani tőle. Biztos beszélgethettek. Hétvégén sem fog titeket kamera figyelni. És ha vége a terápianak lejettek egy pár. De ha csak az imserkedés a célod akkor ez a hely nem erre van az biztos. Én nem jártam itt csak fontolgattam

Viszont az nagyon visszatetsző ha baratilag is tilos megölelni valakit. Szerintem egy baráti ölelés kifejezetten terapiás jellegű. Nem szimpi.

2019. nov. 15. 12:20
 19/25 A kérdező kommentje:

"Viszont az nagyon visszatetsző ha baratilag is tilos megölelni valakit. Szerintem egy baráti ölelés kifejezetten terapiás jellegű. Nem szimpi."

Egyébként ez nekem sem. A személyes érintés az egyik legjobb a depresszió ellen. Erősen fontolgatom, hogy bemenjek-e. Valszeg szükségem lenne rá, de elég kétesek az érzéseim...

2019. nov. 15. 12:29
 20/25 anonim válasza:
100%
Nekem a fiam volt bent 6 hetet. Teljesen megalázták az orvosok, kibeszélték a csoport foglalkozáson, amiről kérte az egyénin, hogy ne beszéljenek. Rosszul adták a gyógyszert, amitől olyan rosszul lett, hogy majdnem mentő vitte el.Hazugság a zárójelentésben...De még sorolhatnám... Most hazajött, sajnos sokkal rosszabb állapotban, mint ahogy bement! Pedig nagy reményeink voltak, de borzasutó nagy csalódás lett belőle.
2019. nov. 18. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!