Mit tesz a pszichiáter ha azt mondom neki hogy
engedélyezze az eutanáziát?
Hogy engedélyezné már?? Ilyesmi nem lehetséges, alapból törvénybe ütköző. Gondolj bele, hány öngyilkossági kísérlet történik naponta a világban (nézz utána), ha az ilyen eseteknél az orvosok alkalmaznák az eutanáziát, elszabadulna a pokol.. Attól meg, hogy nem szeded a gyógyszereket, nem fogsz meghalni, hacsak nem olyan mély depresszióba zuhansz, hogy megölöd magad. Megjegyzem, aki nem akar élni, az inkább túladagolja a gyógyszert, semmint hogy ne szedje (de ezt nem tippnek szántam, amúgy sem biztos módszer..).
2019. okt. 27. 00:01
Magyarországon az eutanázia tiltott. Vannak olyan északi országok (talán Svédország vagy Hollandia? Svájc? Utána kell nézni, rég volt belőle cikk) ahol engedélyezve van, de nagyon hosszú procedúra.
Tehát nem, M.O-n semmilyen orvos nem fogja ezt engedélyezni hacsak nem akar egy életre börtönbe kerülni.
2020. ápr. 4. 17:51
13/20 A kérdező kommentje:
#12 De én már nem lehetek boldog. Tönkre cseszték az életemet,nem adnak esélyt sem a boldogságra akkor így mi értelme?! Magamnak nem merem megtenni. Voltam már pszichiátrián. Feleslegesen. Nem mintha bármi értelme lenne újra bemenni.
Ez nem Svajc, Magyarorszag. Miert nem jossz tisztaba az orszagod torvenyeivel? Svajcban sem azt mondom alapon megy.
2020. ápr. 4. 19:09
15/20 A kérdező kommentje:
#14 Akkor szenvedjek értelmetlenül? Mert öngyilkos nem tudok lenni. Nem merem megtenni.
Ha elutasitod a kezelest, akkor nem foglalkoznak tovabb veled. Kereshetsz masik dokit, ha ugy adodik. Az eutanazia pedig torvenybe utkozo.
2020. ápr. 4. 19:24
Én se merem megtenni, pedig 10 éve már a halál a legnagyobb vágyam. Ami a "legjobb" az egészben, hogy az állandó depresszió és szorongás miatt már kezdenek fizikai tüneteim is lenni. Állandó hasfájás, gyakori fejfájás és állandó fáradtság érzet. Szóval nem elég, hogy szar az élet, még fáj is szép lassan mindenem.
Ha te nem akarsz így járni inkább próbáld összeszedni magad.
Az eutanázia pedig ahogy előttem is írták Mo-on illegális, szóval felejtsd el. Esélytelen, hogy erre bárki rábólint.
2020. ápr. 4. 22:02
A világon csak 1-2 országban engedélyezik az aktív eutanáziát, nálunk pont nem. De pszichiátriai betegek ritkán haldoklanak, szóval nem értem a kérdést.
2020. ápr. 12. 01:35
19/20 A kérdező kommentje:
#18 Nem csak haldokló betegeknek van eutanázia.
2020. ápr. 12. 18:48
Kapcsolódó kérdések: