Van itt más is, aki egy régi párkapcsolat tönkremenéséből adódó érzelmi traumatizáltságtól szenved?
Ez a traumatizáltság erős szorongást és pánikrohamot is képes előidézni, ha komolyabb szándékkal próbálnék ismerkedni vagy csak gondolati szinten mélyebben erre a témára gondolok.
Tehát egyszerre rettegek, mert félek az újabb csalódás lehetőségétől, de vágyom is egy boldog életre szóló párkapcsolatra.
Ezért írtam a mentális egészség kategóriába.
Egocentrikus egy ember lehetsz, ha téged nem hat meg egy kapcsolat felbomlása, már ha volt egyáltalán mély valódi érzelmeken, őszinteségen alapuló kapcsolatod és nem csak saját egód táplálására használtad fel a másik embert is.
Egyébként meg szerintem rendben van ez, mivel ha egy ember őszintén szeret valakit és életre szóló kapcsolatban gondolkodik, azt igen is traumatizálhatja a másik elvesztése.
Az hogy a mélyebb empátiára képtelen emberek csak egy lecserélhető, pótolható tárgyként tekintenek egymásra az az ő szegénységi bizonyítványuk és őszintén szégyellem, hogy ilyen társadalomban élek, ahol saját önző céljaik, vágyaik miatt jönnek össze emberek egymással, képmutató hazugságokra, színjátékra felépített hamis kapcsolatokat kialakítva, mellőzve őszinteséget és valós mély emberi érzelmeket, kötődést, szeretetet.
Huuuha. Igazán messzemenő következtetést vontál le egyetlen mondatomból. Ez nem az empátiám hiányát jelenti, semmit nem tudsz rólam, mégis ilyeneket írsz. Ne gondolkozz ilyen végletesen.
Én arra gondoltam, hogy az, hogy valami megvisel, vagy traumatizál rohadtul nem ugyanazt jelenti. Az a normális és egészséges, természetes, ha egy szakítás megviseli az embert. Engem is megviselt, amikor szakítottam, mert megcsaltak és átvertek, nagyon is. De amikor eltávozott a szerelmem, az a trauma. Van különbség. Ezért írtam, amit írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!