Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lépjek túl a rajongásomon?

Hogyan lépjek túl a rajongásomon?

Figyelt kérdés

A problémám az hogy van egy hiresség akit nagyon kedvelek évek óta , kötődés alakult ki felé bennem , de most elkezdett ugy viseljedni ahogy szerintem nem kéne , elutasító az emberekkel és nagyon bánt ahogy a rajongói egy csoportját kezeli ... azt érzem hogy valahol nem érdemli meg többet az odafigyelésemet, támogatásomat viszont valamilyen módon pont ez bánt talán leginkább és mintha pont ezért még inkább ragaszkodni akarnék hozzá. Egyrészről utálom hogy hátarfordított nekük másrészről én nem akarok olyan lenni mint ő és azzal válaszolni ami miatt én őt most megvetem. Nagyon kezd az agyamra menni ez a magammal vivódás de leginkább attól tartok hogy ha egyszer feladom a rajongásom iránta soha többet nem kap tölem " második esélyt " és bennem csak üresség marad majd utánna.

Tudom a legkönnyebb azt mondani hogy hagyd a fenébe ... de kérlek ne ezt a tanácsot adjátok mert ez az ügy számomra fontosabb mint gondoljátok és eléggé kétségbe vagyok esve ...

Arra lenne szükségem hogy eltudjak távolodni ettől a személytől ugy hogy ne legyen bennem bűntudat vagy pedig megtudjak békülni azzal ahogy kezel és valahogy látni benne a jót és hinni benne.

Ez nekem nagyon nehéz mert a látásmódom alapban negatív és szükült a gondolkodás módom ... ezért nehéz feloldanom ezt magamban :/

2019. okt. 23. 23:06
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Ki az? Egy focista?
2019. okt. 23. 23:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem , nem focista . Igazából annyira nem lényeg ki az ... az lenne a fontos hogy ne érezzem magam ennyire túlzottan fosul miatta :/
2019. okt. 23. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Ne kövesd őt! Keress más sztárokat, akiket követhetsz. Ő is olyan ember mint Te. Nem ismered igazán, ezért túlzás ő érte rajonganod. Sok sikert!
2019. okt. 23. 23:23
 4/5 Phoney ***** válasza:
78%

Nem könnyű a megoldás, de elég egyszerű. Az a helyzet, hogy a rajongás sosem a másik emberről szól, főleg nem, amikor nem is ismered igazán. Ha ezt sikerül felismerned, magától meg fog oldódni a gondod, el fogsz távolodni tőle, nem kell "hagynod a fenébe".

Nem tudom, férfi vagy nő híresség, most legyen a neve Béla. Él a lelkivilágodban, tudattalanul egy „Csodálatos Béla” (most attól függetlenül, hogy konkrétan csodálatosnak tartod-e Bélát és haragszol-e rá), akit nem egyszerűen csak elképzeltél, hanem már valamennyire önálló „jelenség” benned, ami amúgy normális dolog, de tudatosan csakis az élő Bélában (Bélára vetítve) vagy képes meglátni – magyarul teljesen összekevered a kettőt. Lényegében ez a rajongás természete. Minden ember feje csinál ilyet, egész életünkben összekeverjük valamennyire a lelkivilágunkat a külvilággal, akármilyen okosak is vagyunk. A vívódásodat nem az okozza, hogy Béla olyan sokat változott volna, hanem hogy olyasmit csinál, amitől láthatóvá váltak a különbségek közte és a Csodálatos Béla között, benned viszont továbbra sem merült fel, hogy két különböző „személyről” van szó. A Csodálatos Béla egy bálvány a személyiséged mélyén, ami lehet, hogy Béla hatására jelent meg benned, de Béla igazából nem ilyen, legfeljebb így is tud viselkedni. Myilván Te is sejted, hogy igazából nem ismered ezt az embert.

Ezzel most persze nem oldódott meg a gondod, mert a fentieket nem elhinni kell, hanem Bélán észrevenni. Még olyan embert is évekig lehet bálványozni, akit amúgy közelről ismersz és nagyon rossz tulajdonságairól is tudsz, mégis esetleg csak 10+ év után (vagy sohasem) fogod fel, hogy az a „Csodálatos XY”, akit közelről „ismertél” és „nagyon fontos volt”, valójában egész végig csak benned élt, XY pedig csak hasonlított rá, jobb napjain. Még nehezebb ez egy hírességnél, akiből csak azt láthatod, amit megenged, tehát amit ő a közönsége felé produkál (akár szemtől szembe is).

A felismeréssel a belső bálványod is le fog dőlni, de a jó hír, hogy lényegében nem veszíted el, az üresség ideiglenes. Nyugodt lehetsz, amit igazán szerettél benne, azt újra megtalálod majd, amint újra megfelelő alakra talál a külvilágban.

Hogy „nem akarok olyan lenni mint ő és azzal válaszolni ami miatt én őt most megvetem”, az híresség–rajongó viszonyban értelmetlen. Sehogyan sem kell „válaszolnod” neki, ha megértetted, hogy a hús-vér Bélához neked igen kevés közöd van.

2019. okt. 24. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
Miért nem mondod el hogy ki az? Érdekelne és nem hinném hogy ez ekkora titok... De sztem ha tetszik a munkája attól még szeretheted... Gondolom eddig is azért követted mert jó volt pl a zenéje... Az hogy a médiában hogy viselkedik az meg mit érdekel? Manapság divat a sztárok életét látni eddig nem volt divat amig nem volt facebook... Sztem jobb is volt... Mindenkinek
2019. nov. 12. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!