Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális betegség...

Ez milyen mentális betegség lehet?

Figyelt kérdés
Mikor beszélgetek valakivel,akkor azon aggódok,hogy jót mondtam e ,meg,hogy biztos kiröhög,meg rosszat akar. Vagy azon agyalok,hogy megfeletem e pl melóhelyen a főnöknél. Nem e rúg ki ez meg az miatt. Nem tudom aokszor,hogy valósak e amit gondolok,de később kiderül,hogy nem.úgy volt ahogy beképzeltem.Vagy ,nem merem kimondani amit gondolok. Már előre parázok sok helyzeten. Felépítem magamnak,hogy,hogy fog történni,hogy jól csináljam amit kell. Jókat mondjak. Nem tudok sokszor önmagam lenni.
2019. okt. 22. 06:13
 1/5 anonymousreview60 ***** válasza:
91%
Ez enyhe paranoia esetleg, szociális fóbia inkább a wikipédiacikkek alapján. További nyűglődés helyett keress fel egy pszichoterapeutát! Megfelelő szakemberrel hamar kilábalsz ebből.
2019. okt. 22. 06:31
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Ez semmi. Nem paranoia. De még a szociális fóbiához sem hasonlít. Csupán félsz a másik ember véleményétől. Ennyi.
2019. okt. 22. 06:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

De miért mondják manapság mindenkire, hogy szociális fóbiája van?

Távolról sincs szociális fóbiád.

#2 jól mondja, még csak mentális betegséged sincs. Egyszerűen kevés az önbizalmad. Igazából ezen is tud segíteni pszichológus, vagy pszichoterapeuta, viszont te magad is tudsz rajta segíteni. Olvass önértékeléssel kapcsolatos könyveket.

2019. okt. 22. 09:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Szorongás,megfelelési kényszer.
2020. jan. 12. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem betegség, egyszerűen túlzott elővigyázatosság. Ha kevesebbet akarsz megfelelni annak amit a másik hallani akar, lehet hogy ez elmúlik. Válogasd meg kinek érdemes megfelelni.
2020. júl. 1. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!