Miről ismerni fel valakiről hogy bipoláris zavara van vagy csak simán problémás?
Figyelt kérdés
4-en vagyunk lakótársak,egyetemisták, albiban,lányok, és az egyik lány totál másként viselkedik velem mint a másik kettővel.Olyan hangulatingadozási vannak, hogy ihaj.És mivel van tapasztalatom e téren, valahogy tartok is tőle.Egyébként keveset tanul, sokat bulizik.Az ő dolga oké, de amióta itt lakik átrendezte a konyhát, sose találok meg semmi edényt se.Az enyémek külön vannak.Ő nagyon rendmániás, ezt elmondta már beköltözéskor, meg baromi ideges tipus.Én dolgozok is suli mellett, így nem mindig talizunk, de valahogy fura a csaj.A többiekkel csacsog, rám meg pikkel.Pofákat vág.A többi emberrel is csacsog, dumál, szerelő, tulaj, de van hogy idegesít a nyálassága.Nem költözök el ezért, én vagyok az idősebb, meg én jöttem ide előbb,meg minek is???Tudom le kéne tojni az egészet, de jó lenne ha lenne hozzá használati utasítás.Semmi mosoly, semmi kontakt velem.Vagy fölösleges erőlködnöm a bratyizással?2019. okt. 21. 23:23
1/6 anonim válasza:
Talán tőle kérdezd meg, hogy mi baja van veled! Lehet, hogy csak hasonlítasz valakire, akit utál. Mért lenne attól bipoláris, hogy téged nem kedvel? Szerinted az a bipolaritás, hogy Rózsikát szeretem, Fincikét meg nem? A bipoláris minden, csak nem rendmániás meg nyálas. Pont hogy zaklatott.
2/6 A kérdező kommentje:
Ő is folyamatosan zaklatott.Ok.Én se vagyok egy nyugis tipus.Nem az ítélkézés beszél belőlem, de volt egy főnököm akivel piszok nehéz volt kijönni, és aztán kiderült hogy sajnos ezzel küzd.Pokoli volt mindenkinek.
2019. okt. 22. 00:01
3/6 anonim válasza:
A bipoláris emberek pár havonta/félévente váltanak a mániás időszakból a depressziósba. Illetve fordítva. A hangulatingadozásokat nem tudom, hogy jelen vannak-e. A borderline-nál vannak, bőségesen, de a két betegség egyszerre is jelen lehet. A rendmánia lehet kényszerbetegség is. A borderrel megjelenhet az is, például énis border-kényszerbeteg keverék vagyok. De nyugodtabb típus, vannak kevésbé nyugodtak. Ez a rendbontásos fázis(keveset tanul) a borderline-ra eléggé jellemző. Rád pedig azért pikkelhet, mert "zavarod a rendjét". De hozzá fog szokni, viszont lesznek más heppjei is szerintem. Én egy ideig a poharakat rendezgettem és idegbajt kaptam, ha nem oda rakták, ahova én. Na ilyen apróság miatt is...
4/6 anonim válasza:
Szerintem ez Borderline vagy kényszerbetegség. Vagy mind 2 . Bipoláris nem egészen ilyen.
5/6 A kérdező kommentje:
3-as.Te border vagy?Szerintem nem bír engemet.A többiekkel szimaptikus, haverkodik-nem zavar ez, nem vagyunk haverok, nem is leszünk , bár én nyitott ember vagyok- de amin én megjelenek a lakásban, vagy a térben, egyből megváltozik.Átvált valami kontrolláló robottá.És elkezd valami pótcselekvésbe.Szerintem ez valami versengés akar lenni nála.Vagy passz..De nem jó energiákat közvetít magából.Volt egy bipoláris ismerősöm, aki szerintem kényszerbetegshggel is küzdött, vagy még küzd.(Rengeteg energia volt benne, aztán évente egyszer bekerült valamelyik klinikára, hogy rendberakják) Tök intelligens jóeszű lány, de álllandóan maximalista, perfekcionista , és mivel énekegyüttesben ő volt az egyik vezetőnk, néha fárasztó volt mindenkinek.Mindegy.Ez egy másik lány.Valahogy sajnálom is...
2019. nov. 6. 23:24
6/6 A kérdező kommentje:
3-as
Látom írtad, hogy kevert vagy.Ez az állapot vagy betegség amivel küzdesz mennyiben akadályoz a mindennapi életeben?Mikor diagnosztizálták?Dolgozol?Van az a mániás időszak amikor sokat pörögsz, aztán egyszer csak kidőlsz, és semmi aktivitás?Nagyon összetett ez a betegség, és biztos a környezetedben élőknek se könnyű.
2019. nov. 6. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!