Miért vagyok este boldogabb?
Figyelt kérdés
Olyan, mintha most kelnék fel. Reggel utálok felkelni és nyűg az egész nap, semmihez nincs kedvem csak a lustasághoz. Mintha nap közben depis lennék2019. okt. 21. 22:19
1/6 anonim válasza:
Én is így vagyok. Utálom a napsütést és az emberek 99%-át is.
Este sötét van, csend, friss levegő, és emberek is alig. Én ezért szeretem az estét.
2/6 anonim válasza:
Hormonokkal van kapcsolatban. Nem én találtam ki most, hanem ez dokumentált tény, és én is így vagyok. A kortizol nevű stressz hormon éjjel-alvás közben termelődik, ezért sokan reggel szorongóak, idegesek, rossz kedvűek. De napközben ez a hormon elég, így estére az ember megnyugszik, a nyugalomtól jobb kedvű is. De az a szívás, hogy éjjel megint újra fog termelődni. Enyhébb depressziót el lehet múlasztani alvásmegvonással. Érdemes kipróbálni, hogy 7 napból 2 éjjel nem alszol. Álmos leszel, de nyugodt és jó kedvű. Műkszik, kipróbáltam. Szintén segít ha reggel sporttal indítod a napot. Merthogy ez már egyből kiégeti a stressz hormonok nagy részét.
3/6 A kérdező kommentje:
Váó, köszi. Ment a zöld kéz.
2019. okt. 21. 22:34
4/6 anonim válasza:
Ez tenyleg igy van, de abban a reggeli allapotban az embernek sportolasra ravenni magat...fuhhh.
5/6 anonim válasza:
Nekem pont fordítva szokott lenni. Estére a sok agyalás leszívja az agyam, és a sötét is a depresszív hangulatra hajlamosít. Reggel mindig sokkal jobban toppon vagyok.
6/6 anonim válasza:
Én is fordítva vagyok ezzel.
Reggel mikor felkelek, sok minden depi kiürül belőlem. Beáll az este, magányosabban telnek az órák, több idő van az agyalásra, depizésre.
Aztán lefekszem, reggelre kitisztulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!