Nem merek egyedul menni sehova. Mar kikeszit ez. Mit tehetnek?
Figyelt kérdés
Most is elkellene inteznem egyedul egy dolgot, masok mar felajanlottak, hogy eljonnek velem, de elutasitottam mondvan, hogy egyedul is eltudom intezni. De mikor arra kerul a sor, hogy oke, most megyek es elintezem, mindig jonnek a kifogasok magamban, hogy most nem jo, ilyenkor sokan vannak a buszokon, vagy ha mar raveszem magam, hogy oke megyek ki a buszra, akkor meg, hogy majd ott ahova megyek ott fogok benazni valamit, leegetem magam. Gyomorgorcsos ez az egesz, hanyingerem lesz ilyenkor es aztan vegul mindig lezarom ugy, hogy jo, majd holnap elintezem, aztan persze masnap megint nem teszem meg, mert keptelen vagyok ra. De mar 19 eves vagyok raadasul fiu, szoval itt lenne az ideje, hogy egyedul intezzek el ilyen dolgokat, ami masnak egyszeru es semmifele problemat nem jelent, de nekem kb a vilag legnehezebb dolga, tiltakozik minden porcikam ellene. Talan szorongas nem tudom, de foleg azt nem tudom, hogy hogyan tudnam lekuzdeni.2019. okt. 14. 13:49
1/4 anonim válasza:
Ez nem talán szorongás, hanem 100% vegytiszta para. Kétféleképpen lehet leküzdeni, 1: humánus módon, meg 2: kevésbé humánus, de hatékony módon.1: apránként adagolva, de megmozdulsz. Előbb lemész a sarokig, aztán másnap a boltba, majd egyre messzebb, egyre stresszesebb szitukba mész bele. Így hozzászokik az agyad a menés stresszéhez, és az végül elmúlik.
A másik, hogy leszarod a tüneteket, meg a szorongást is, mész-csinálod. Eleinte lehet, hogy szarul fogod magad érezni pl egy hivatalban, de ha nem adsz neki nagy jelentőséget akkor ez is elmúlik. Viszont büszke leszel magadra, hogy megoldottad.
2/4 anonim válasza:
Pszichológushoz kellene fordulni. A leírás alapján ez agorafobia és/vagy szociofobia lehet. Talán jó lenne, ha sporttal vezetnéd le a feszültségeidet.
3/4 anonim válasza:
És ha magaddal viszel egy kabalafigurát?
4/4 anonim válasza:
Nem merek egyedul menni sehova. Mar kikeszit ez. Mit tehetnek?
Megfogod és kimész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!