Ha valaki beutaltatja magát a Tünderhegyre akkor utána ott mi történik? Többi lent.
Változó ki mennyi ideig van ott. Először van egy beszélgetés, igen, ahol elmondanak mindent. Úgy tudom, hogy 2 hétig nem lehet menni sehová, gondolom látogatót lehet fogadni azért. Nyilván nem kényszeríthetnek semmire, ez nem zárt osztály, vannak foglalkozások, beszélgetések és gondolom, ha valakinek kell, akkor gyógyszer is.
Hogy mindenki jobban lesz-e az magán a betegen múlik, így ezt nem lehet megválaszolni.
Én kb 8 éve jártam ott. Kétségbe voltam esve, mert semmi sem javított a tüneteimen. Beszélgettem pszichiáterrel, kifaggattak mi a gondom, milyen tüneteim vannak, vittem korábbi negatív vizsgálat eredményeket. Elbírálták, úgy döntöttek felvesznek betegnek.
Megmutatták a szobát, elmondták a programot, a szabályokat, ezekre nem emlékszem 8év távlatából, csak arra, hogy ledöbbentem, ahogy körülnéztem, és mondtam hogy köszönöm mégsem élnék a lehetőséggel.
Nem tudom azóta változott e valami, de még egy átlagos pszichiátriai osztály is kevésbé volt rémisztő, mint amit akkor ott láttam.
Nagy szerencse, hogy nem feküdtem be, mert kb 1évre rá kiderült, hogy a "pszichés" betegségem nagyon is neurológiai eredetű.
Na ennyit arról, hogy a betegen múlik a gyógyulás..
Egy ciszta volt az agyamban és sulyos szorongást és pánik rohamokat okozott. Többször csináltak előtte MRI-t, de csak akkor vették észre, amikor egyszer véletlenül a gépben kaptam rohamot.
Gondolom egyetértünk, hogy nem rajtam múlott a betegségem.. pedig nem tudom amúgy két kezemen megszámolni ezt hány embertől hallottam évek alatt (orvosoktól is).
Rohanokban jött olyan erős szorongás, ami miatt teljesen bepánikoltam. Mindenféle inger nélkül jött mindig. Egyik pillanatról a másikra, semmihez nem tudtam kötni.
Hirtelen elkezdtem félni, azt sem tudtam soha mitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!