Van oka élni valakinek, aki értelmi fogyatékos, ezért gyakorlatilag semmilyen értelmes munkát nem tud elvégezni?
Ne foglalkoz senkivel csak légy boldog.
Ne ad fel az életed más emberek miatt élj boldogan
Köszönöm a rengeteg tanácsot! Nagyon kedvesek vagytok, adtam mindenkinek zöld kezet! :) Mostanában sok könyvet olvasok, ez legalább eltereli a figyelmemet a bajaimról és inspirál is arra, hogy változtassak a jelenlegi helyzetemen. Nemrég hallottam Barbara Arrowsmiths történetét, aki maga is fogyatékosságokkal küzdött és ez is megmozdított bennem valamit. A nő, a sikertelen öngyilkossági kísérlete után elhatározta, hogy miden erejével a változásra fókuszál. Intenzív gyakorlással megerősítette az agyának gyenge részeit. Meggyógyult! Nagyon hihetetlennek hangzik az egész, de mégis reményt ad. Hátha a kemény munka meghozza a gyümölcsét és én is képes leszek változást hozni az állapotomban.
Már egyáltalán nem érzem úgy, hogy a művészkedés hiábavaló dolog. Egyszerűen nem olyan emberek vesznek körül, akik értékelik. Pedig a visszajelzés nagyon fontos bármilyen alkotásról is legyen szó. Részben azért is születnek művészeti alkotások, hogy az egyszerű szavakkal el nem mondható, komplex érzéseket megjelenítsék és közvetítsék. Például azt a nyomasztó érzést, miután valaki ránéz Picasso El Greco-jára, vagy meghallgatja a gyászindulót Chopintól... stb.
Szóval azt hiszem egy szemléletváltásra volt szükségem. Nem könnyű, mert persze minden nap szembesülök a hibáimmal, még mindig fogyatékosnak hívnak és ez nagyon fáj. De a könyveken át sikerült máshogy néznem magamra és a művészetekre. Most nem érzem úgy, hogy teljesen felesleges vagyok csak azt, hogy még meg kell találnom mi a hasznom.
Nem is tudjátok mennyit jelentett nekem a bátorítás és a tanácsaitok! Nagyon-nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!