Hogy lehet feldolgozni ha elveszett az ember élete?
Feldolgozni nem lehet, mivel ez nem olyamsi, ami egyszer megtörtént és túl vagy rajta. Lehet, hogy úgy érzed, hogy nem zavar, de nem tudod megkerülni a tényt, hogy az életed "elvesztése" nem egy lezajlott dolog, hanem valami, amiért folyamatosan teszel, hogy megtörténjen. 50 évesen a 40 éves önmagadat fogod hibáztatni, és ha akkor sem teszel semmit, akkor 60 évesen az 50-est és így tovább.
Ha most elkezded elinni az összes eszedet és pénzedet, még akkor is túl hosszú az életed hátralévő része ahhoz, hogy végig szenvedd.
Nem kell erdőben kirándulnod, ha az nem érdekel. De ezerféle hobbi, tanulási lehetőség, munka, hasznos időtöltés létezik, amik közül kizárt, hogy ne tudnál választani egyet. Nem az a cél, hogy egyből megtaláld az életed értelmét, mert ahol most vagy, onnan kisebb lépcsőfokokkal fogsz csak tudni felmászni. Nehéz lesz, de az első fél év után sokkal élvezetesebb, mint az otthon ülés és az önsajnálat.
Egyébként rossz kifogás az, hogy mindent elölről kell kezdeni. A fiatalkori bulik és a szociális élet semmit nem jelent. A fiatalkori barátok 99%-ban 40 éves korra mások életéből is eltűnnek, mert elköltöznek, változik az érdeklődés, az időbeosztás, stb. A barátságokat folyamatosan keresni és építeni kell, mindenkinek. Amivel te takarózol, hogy ne kelljen kilépned a komfortzónádból, azokat más is megtapasztalja.
A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
Szegénykém, csinálj új accountot, szerinted ad bárki is a véleményedre még itt?
"Az szerintem nem túl nagy élmény hogy egyedül kovájgok az erdőbe."
Pedig a természet csodáit meglátni csak egyedül lehet. Ha más emberre figyelsz az erdőben, akár ki se menj. De egyedül megláthatsz valamit, ami egész hátralevő életedet lefoglalja.
40 évesen még nem késő új életet kezdeni. Én akkor költöztem vidékre. Hatalmas területem lett, sok-sok állatom, kis fenyves, akácos, kis tó, stb. Nekem ez az igazi élet. Egy csepp élővíz többet jelent egy egész metropolisznál.
Kérdező!
Mit akarsz feldolgozni ezen? Hova? MINEK?
Szarul érzed maga, mert most úgy látod elcseszted az eddigi életed.
Azt akarod, hogy ne érezd pocsékul magad? Ez ellen lehet tenni, de azt nem nevezném a korábbiak feldolgozásának. Nyilván hogy változtass az állapotodon, érdemes levonni valami tanulságokat a korábbiakból. Ezt lehet feldolgozásnak nevezni. De a tanulságok levonása önmagában nem old meg semmit. Abban segíthet, hogy nagy ívben kerülöd a korábbi hibákat. Ez csak része annak, hogy el kell kezdeni tenni dolgokat.
Először apróságokat érdemes, hogy legyen sikerélményed...
stb
Én nem látom a problémát. Ha tolószékes lennél, örülnél neki, hogy itt tartasz. Hasznavehetetlen tanácsokat fogsz kapni, a legjobb pszichológus önmagadban rejtőzik.
Nekem az adott erőt ilyenkor, mikor elkezdtem mesterkurzusokat hallgatni a youtube-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!