Magyarországon ha valaki bekerül egy pszichiátriai osztályra, ott gyakorlatilag minden polgári meg emberi joga megszűnik?
Én anorexiaval vagyok bent már majd’ huszadjára.
Igazából a zárt osztályon elvesznek tőled mindent,pénz,telefon,személyes iratok,szúró-vágó eszköz,cigi,kávé stb.
Nekünk napi 2x fel óra volt telefont használni.
Napi 2 alkalommal lehetett kávézni.
Cigizni reggel 6 és este 10 között minden egész órában,de csak egy szálat.
Ha nem írtad alá a beleegyező nyilatkozatot akkor bírósági szemle,általában 30 nap kényszergyógy,amit ‘le is kell ülni’.
Itt kint a nyílt osztályon van nálunk minden ami a zarton nem lehetett,nincs korlátozva sem a telefon sem a cigi.
Kávé sem.
Általában adnak pár óra kimenőt,jó állapotú betegnél van,hogy több nap adapt is van,vagy csak otthon alszik.
Lemehetunk az udvarra,ott tudunk cigizni stb,elhagyni az udvart nem lehet mert akkor megy vissza az ember a zartra.
A nyílt osztályt el lehet hagyni saját felelossegre,viszont ha legközelebb segítség kell akkor nem igazán fognak,hacsak nem életveszélyes a dolog.
Az ápolók rendesek,persze azokkal akik tiszteletben tartják,hogy ő áll azért felettünk mégiscsak.
Én nem érzem úgy,hogy bármilyen jogom nem lenne meg itt:)
Remelem segítettem :)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!