Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félek a víztornyoktól?

Miért félek a víztornyoktól?

Figyelt kérdés

Csak ettől a két típustól:

[link]

[link]

Ha a közelébe kerülök egynek, a puszta látványa is szorongást vált ki belőlem. Gyakorlatilag fóbiáról beszélünk. Ez vajon hova vezethető vissza? Mi ennek az apropója?

2019. szept. 14. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk ilyen víztorony van.

Kiskoromban én is féltem tőle. Amikor mégis a környékére kellett mennem, kb. szorongásig fajult. (Ezt most felnőttként értettem meg, hogy mi volt az az érzés.)

Én konkrétan attól féltem, hogy rám borul, mert lentről, közelről az alakja miatt olyan érzetet keltett, mintha éppen dőlne.

Tudtam, hogy nem dől ki, de az az érzés mégis ott volt bennem.

Valójában ma sem szeretek a környékén lenni, de már nincs bennem az a régi érzés. Nem félek, nem szorongok.

2019. szept. 14. 22:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, lemaradt a link a képhez. Íme, ilyen a mi víztornyunk:

[link]

(Tiszaújváros)

2019. szept. 14. 22:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Ettől én kevésbé.

Ilyesféle típustól a legjobban:

[link]

Közben egy ismerősöm szerint van összefüggés a földönkívüliektől való félelmem és a víztorony formája között.

Ez nem rossz megközelítés, de mikor kicsi voltam még nem néztem ufo tematikájú filmeket, nem olvastam ilyesmiről szerintem.

2019. szept. 15. 17:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Menjél pszichológushoz. A fóbiánál tök mindegy, véletlenszerű a fóbia tárgya, az alapja a szorongás, azt kell kezelni.
2019. szept. 15. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, szerintem is pszichológustól kellene tanácsot kérned. Rengeteg fóbia van, peldául szerintem a legfurcsább az a fóbia, amikor valaki attól fél, egyenesen szorong, hogy egy kacsa kémkedik utána meg figyeli, pedig amugynincs a közelében kacsa.

Ja és igen, tisztázni kell: a pszichológus nem egyenlö a pszichiáterrel :)

2019. szept. 18. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!