Normális, hogy 14 évesen valaki plüssökkel "barbizzon" még?
Testvérem, 14 éves/lány, minden este titokban a plüsseivel játszik és beszélteti őket, mint ezt bármelyik másik kisgyerek a barbijaival/saját plüsseivel.
Nem szólok rá, mert várom, hogy kinőjjön belőle, de már egészen 4 hónapja folyton hallani, ahogy suttogva beszél és hülyeségeket játszik el a plüssökkel. Engem megőrjít, de így is szerencsétlen sorsa van, ezzel nem akarom zavarni. Normális, hogy még ezt csinálja ilyen korban? Hogy beszéljek vele, hogy ne legyen ciki számára a helyzet? Nyílvánvaló, hogy rejtegeti, mert ha átnézek hozzá mindig eldobja a plüssöket vagy abbahagyja az egészet + suttog, nem rendes hangerővel mondja.
Még mindig jobb, mintha heti 1 hónapot lógna a Failbookon...
Én még anno 13 évesen is legóztam. És? Ki akartam élvezni a gyerekkorom minden percét. Sajnos a legtöbben már csak nyugdíjas papócaként meg mamikaként jönnek rá, hogy fiatalok már soha többé nem lehetnek.
Normális. Így dolgozza fel az őt ért stresszt.
Jól teszed, hogy békén hagyod, így előbb túl lesz rajta, mintha még te is piszkálnád.
Én is sokáig játszottam titokban a játék katonáimmal. Szerintem 15 évesen hagytam el teljesen. Most 27 vagyok, és néha elalvás előtt képzeletben a régi kedvenc játékaimra gondolok, csak már magamban játszom el a szituációkat.
Szerintem a játékot a tarsadalmi normák miatt hagyjuk el, nem azért mert kinövünk belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!