Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pocsék önértékelésemen,...

A pocsék önértékelésemen, hogy tudnék javítani?

Figyelt kérdés
2019. szept. 10. 13:14
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Jól látod végletesen gondolkozom. Számomra a dolgok feketék vagy fehérek. De szeretek így gondolkozni ezen sem változtatnék.
2019. szept. 18. 21:36
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hozd a magadtól elvárt szintet, legyél olyan ember akire fejben vágysz, és valszeg ha ez “üti a mércéd”, megszűnik ez az érzés. Megvalósítható, sok ember megpróbálja, aztán a nagy részük rájön, hogy könnyebb reális szinteken belül látni magát. Kívánom, hogy sikerüljön elérned, amit szeretnél.
2019. szept. 18. 23:04
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó meglátásaid vannak, magaddal szemben azonban vaksi vagy. Tudom, hogy dicsérni kéne!

A 17-esben ugyanis nem írtam negatívságról, mégis erre csaptál le, ráadásul zárójeles szöveg!

Ezért – főleg hogy már konkrétabb legyek – megkérlek, feltételezz pozitív segítő szándékot a mondataimban.

Megmondom őszintén, ez egy hibám, ezt gyakorlom, hogy jobban látsszon ha segíteni akarok. Emberközelibb legyek, ne hideg kívülálló.

(Jó, ebbe is bele lehet kötni, de nem véletlen hogy még mindig írunk… rólad)

A „reakció” látod, telitalálat! Még magadat is csak a reakciókból ismerheted meg! A holdat pl. csak a nap fénye miatt ismerjük.

Szinte mindent valami eszközzel! (nagyító, távcső, stb. remélem ezzel egyetértesz… vagy érzékszervvel, stb.)

Én téged csak „reakcióban” ismerhetlek. Mint amikor a vakok körbeállják az elefántot. Mind mást mond, attól függően ki hol áll, mit tapint.

Te nem reakció vagy, de a rólad alkotott ismeretek mind a reakciók alapján keletkeznek. (...és egyebek, mint előítéletek, stb. de nem akarom még terjengősebbé tenni…)

Én pl. azt vártam, hogy a „ki vagy” másik értelmét „kapod fel” :)

Én csak akkor vagyok fekete-fehér, ha magyarázkodnom kell. De le kell szoknom róla, mert sokan komolyan veszik. Általában azok, akik a tréfát sem értik. De nem akarom, hogy csak az utolsó mondatot figyeld, ezért még írok.

Jó, hogy írtál magadról, milyen vagy. Írd meg azt is, hogy milyen szeretnél lenni! A 4-es írásod alapján főleg elismerésre vágysz …és szeretetre.

Tehát a konkrétumok: értékelj pozitívabban, de magadat is! Szeresd jobban magadat, találj egyre több dolgot egyszerű hétköznapi eseményekben, ami tetszik.

A 22-es válasza jó! Válj egyre olyanabbá, akit szeretni tudsz. A többi (a külső megnyilvánulások) jön majd magától.

Ha valami nem tetszik a válaszomban, az azért is lehet, mert rosszul fogalmazok, vagy röviden. Légy szíves keresd a jót és találd meg ahol lehet, a sorok között.

(amire gondolhatok) De az is előfordulhat, hogy teljesen más jön le neked, írd csak meg azt is, de kicsit pozitívabban. Ez egy konkrét feladat! :)

…és még egy gondolat: Mindezeket magamnak is írom tanácsként és szinte mindenkinek, mert a te „bajod” más baja is. Legfeljebb a kevésbé maximalisták már korábban beletörődtek.

A többit majd legközelebb :)

2019. szept. 19. 13:28
 24/26 A kérdező kommentje:

Ez igen szép lett. Az egyetlen gyenge pontjára reagalnék. Számodra egy reakció vagyok és te abból ítelsz mert azt látod. Ez lehet, viszont ez csak rólad szól és nem rólam. :)

A többi Ámen! :)

Valójában nem tudom mennyire érdekel mások veleménye. Ha magamnak megfelelnék lehet egyaltalan nem érdeklne. De ezt sosem tudhatom meg mert én magasabb mérce vagyok. Szerintem nincs olyan normális ember aki nem vágyik szeretetre meg elismerésre. Ezzel mind így vagyunk. Lehet aki sokat kapott gyerekként annak felnőttkent kevesebb is elég....de lehet pont hozzá van szokva és nehezen bírja a hiányát. Nem tudom.

2019. szept. 19. 15:08
 25/26 anonim válasza:
100%

Hát oké. Ha az

z önértékeléseddel cseszed le a vidám napjaidat magadra vess. Ha nem fogadsz meg tanácsot akkor is. És ha javítani akarsz akkor először min akarsz? Miért szeretnél javítani? Mi az ami nem tetszik? Ezekre adj magadnak elsősorban válaszokat.

2019. szept. 19. 15:49
 26/26 anonim ***** válasza:

23 és 24 folytatás:

Amit írsz, így van. Csak a saját nézőpontomból látlak, a hiányaim vakfoltban vannak, csak „kívülálló láthatja. Ezért lehet fontos más véleménye.

Viszont mindenkinek a véleménye a sajátja, „róla szól”, ahogy mondod (kivéve ha fizetett troll vagy bábpolitikus, v. ilyesmi :) )

Sőt, erősebbet mondok. Számomra a világ közepe én vagyok. Innen „látok” és „irányítok”. Mondanom sem kell, félig „vakon” és „bénán”, de ez relatív.

Megint csak másokhoz kéne hasonlítani, ki mennyire vak és béna, de ha nincs egy biztos pontom, egy példaképem, egy … vallásom, akkor igencsak el vagyok tévedve.

(Ha van, akkor is, de most újfent hagyjuk a kifejtést…)

Röviden: Egyetlen - ráadásul nem tökéletes - lényre van bízva az önmegismerésed: Saját Magadra. Te adod a támpontokat egy instabil világban, te keresed a cölöpöket amiken lépkedhetsz, de nem látsz a víz alá…. szóval értem, miért kezdtél bele… most én mondom, hogy ez nem sokat segített, de be kellett fejeznem a gondolatmenetemet.

Azért néhány „rossz” irányt meg lehet jelölni. pl. Másokat magunk alá vagy fölé rendelni nem egészséges. Másokat teljesen kizárni vagy erőszakkal magunkhoz láncolni szinten nem jó.

De ez is relatív. Szintén nem segített, legfeljebb gondolatébresztő. Nálad a labda.

2019. szept. 20. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!