Lehetséges egy emberből kiirtani az érzelmeket? Vagy pszichopatává átkonvertálni?
Evvel kapcsolatosan nem találtam még pszichológiai kísérleteket. Nyilván felrúgna mindenféle etikai szabályokat és embertelen dolog lenne.
A két kérdés nem ugyanaz.
A lobotómia gyakorlatilag szétroncsolja az agyat.
A Pszichológiát azért emeltem ki mert nem kizárólag mentális úton szeretném,ha közelítenétek a kérdése felé, bár ebben a kategóriában van,azért mert ebbe illik bele.
Mivel az agy nem úgy üzemel,hogy egyik részében a mozgással a másikban az emlékek kerülnek tárolásra stb, hanem összedolgozik minden egyes része. Tehát ha valamit "kiütnek" benne akkor ez mindre kihat nagy eséllyel.
Túlzottan einfach
Pszichiátria: Mentális folyamatokkal foglalkozik
Pszichológia: Mentális és viselkedési folyamatokkal
Inkább a második felől legyen megközelítve a dolog.
Ha már egyszer kialakult, akkor szerintem nem.
Az empátiának három szintje van, az elsőt már egy picit baba is tudja, amennyiben egészséges. A többi kettő fokozatosan alakul ki, de a gyerekkor végére már fixen megvannak, én így tudom.
Röviden, tömören: nem lehet kiirtani az érzéseket.
A pszichopata is érez, vannak érzései, de torzultak a mentális folyamatai.
Ez fizikai lehetetlenség. Ahhoz kell valami trauma ami eltompíthatja az empátiát. Pszichopatát nem lehet csinálni. Ők így születnek. Szociopatát lehet csinálni. De azt folyamatos traumákkal. A folyamatos bántalmazás miatt válik valaki szociopatává.
Itt van a szociopata gondolkodás módja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!