Hogy legyen újra normális kapcsolatom az étellel?
Előre is elnézést, mert hajlamos vagyok kisregényt írni.
Szóval, voltam már anorexiás,majd bulimiás, de szerencsére ezekből már felépültem (habár még mindig elég vékony vagyok). Egész jól elvoltam egy ideig,de megtudtam ezt-azt, így szeretnék vegán lenni.Csak én még otthon lakom,a szüleim nem támogatnának benne,így csak akkor tudom megvalósítani,amikor lesz saját keresetem. Addig annyit tudok tenni, hogy próbálok kevesebb állati eredetűt enni. Csak az a baj,hogy sokszor bűntudatom lesz utána. Meg azon kattogok állandóan,hogy mit kéne enni,neten is erről olvasok nagyon sokat. Az egészségtelen dolgok (pl. Cukros sütik stb.) is bűntudatot okoznak, de muszáj néha megenni, különben megsértődnek. Pszichológushoz nem akarok menni, mert irtózok tőlük. Mit tegyek? Hogyan szüntessem meg ezt a szorongást?
Mit tudtál meg, amiért vegán szeretnél lenni? Ugye alaposan utánajársz, hogy igaz-e amit olvasol? Neked anorexiás múlttal sztem különösen kockázatosak a mindenféle bűntudatkeltően megfogalmazott cikkek.
Olyan nincs, hogy muszáj megenni, sértődjenek, két hét múlva elfelejtik. :) Annyit kell mondani, hogy "Köszönöm, most nem kérek.". A pszichológustól meg mért irtózol, pont ő tudna elvileg segíteni... :/
Azt, hogy hogyan bánnak az állatokkal a nagyipari állattartásban és, hogy mennyivel fenntarthatóbb a vegán életmód.
Egy gyerekkori trauma miatt nem akarok pszichológushoz menni.
Szóval mások tettei miatt bünteted magad? Ehh... Van konstruktívabb módja is a környezetvédelemnek.
Hát, pedig gyerekkori traumák is pont az ő szakterületük. :S Még ha van is rossz tapasztalatod velük, biztos nem mind ugyanolyan.
Nem a pszichológus miatt van traumád, hanem a miatt amiért hozzá fordultál. Ez a probléma még nem szűnt meg, ott lohol a nyomodban és hol az étkezés, hol más formájában "támad" meg. Amíg nem nézel vele szembe addig a tüneteid nem fognak elmúlni, ma az élte, holnap meg találni fogsz mást ami miatt retteghetsz, fóbiáid alakulhatnak ki.
Ott toporogsz a rajtvonalon, elindulsz előre vagy sem? Pár lépés, pszichológus és a célban ott vár a tüneteid megszűnése és egy boldog élet lehetősége. Ácsorogsz ott tovább, vagy elindulsz?
A házi tejtermék-tojás-hús nem oldja meg a morális dilemmát.
Egyrészt a házi tartásban is megölik a borjakat, kis kakasokat, és a tejelő teheneket 4-5 év után meg a tojokat is, amint a hozam csökken azért hogy ezekhez a termékekhez hozzá jussunk, maximum nem annyira kegyetlennek mint az iparban (de akkor sem biztosítható hogy jól bánnak az állatokkal)
Az alapvető morális dilemma ez: miert gondolják sokan hogy az állatnak a jó élethez joga van (megfelelő tartás ) de az élethez nincs - hiszen a megölését normalis dolognak tartják? Oximoron.
Egy állatot nem lehet attól még tiszta lelkiismerettel megölni vagy kihasználni és megölni (tej, tojás) hogy jó élete volt. A megölését semmi nem igazolja erkölcsileg.
Kérdező: nézzetek me a szüleidnek együtt a What the health c filmet abban nagyon jól van ábrázolva az egész egészségügyi oldala a dolognak. A 3ok.hu oldalon további filmeket és tanulmányokat is találhatsz.
Ételekkel és segítséggel kapcs javaslom a vegán in hungary és az ezt ettem ma vegán facebook csoportokat.
Mindenképpen tarts ki az elhatározásod mellet, ha ebben hiszel, ne hagyd magad eltéríteni.
Figyelj arra oda hogy minden nap fogyassz hüvelyesek, gabonákat, olajos magvakat, gyümölcsöt és zöldséget és garantált az egészség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!