Mennyire van rossz állapotban a pszicholgiai segítségnyújtás Mo-n nemzetközi összehasonlításban?
Nem a finanszírozási részére gondolok hanem, hogy a szakembereink mennyire végeznek rossz munkát?
Belső ember azt mondta nekem,hogy nagyon silány a szakembergárda és többség munkája nem ér semmit.
Belülről így látja.
Más országokban mennyivel dolgoznak hatékonyabban?
Személyes tapasztalatom :
Ketten elzavartak "megengedhetem magamnak, hogy csak zsidókkal foglalkozzak" indoklással.
Egy üvöltve zavart ki az ieodájából, hogy mit képzelek, ha nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni, akkor nem akarok eléggé gyógyulni.
A szakmai fekészültségükröl nem tudok nyilatkozni, az erkölcsiről kaphatsz képet, ha az elmaradt órák kezelését megnézem a szolgáltató weboldalán. (Az természetes, ha ők mondanak le alkalmat)
A tudományos megalapozottságról képet kapsz, ha utánajársz a "Járókelők közömbössége" (már a kiindulási feltételek is hamosak) Ha már ott vagy nézz utána a többi ismert kísérletnek.
A "kéményseprés" nevű módszer esetén a páciensnek valószínűleg nem lelki baja volt.
Itthon a mentálhigiénia gyakorlatilag a nullán van. Persze jó sok pénzért megkapod azt is, de a társadalom 5%-ának ha van erre lehetősége. Azoknak akiknek a leginkább lenne szüksége pszichológusra/pszichiáterre azok vagy hónapokig kell várjanak a sorban vagy kapnak egy olyan pszichológust/orvost aki már amúgy is ki van égve és nem nagyon tud teljesen odafigyelni rád vagy nem is akar túlságosan foglalkozni veled.
A pszichológus már inkább beutal pszichiátriára ahol meg jól teletömnek gyógyszerrel. Ez megy ma. És itt nem a rendszerrel van a baj, hanem az egész magyar társadalom kilátástalanságával. Mert ez szüli a sok problémát. Az egészségügyben dolgozók meg természetesen azért a pénzért nem fognak 20x több munkát végezni akármennyire is lelkiismeretesen végzik a munkájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!