Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen pszichés zavarra jellemző?

Milyen pszichés zavarra jellemző?

Figyelt kérdés
Ha a férjem folyamatosan olyanokat vág a fejemhez,amit nem én csinálok hanem ő? Mintha magáról beszélne úgy,hogy azt a dolgot én csinálom,én vagyok olyan. Egy példa:Én dolgozom napi 10-12 órát,mert nincs pénzünk és muszály. Reggel 6-tól,este 6 mire hazaérek.Útközben bevásárlok.Mikor hazaérek,jön a házi munka,főzés,mosás,takarítás.Gyerekek,állatkák. Ezt mindet nekem kell csinálni.Este 10-kor mint egy hulla esek be az ágyba,fél 5 kelek.Neki van egy már nemműködő vállalkozása,ami pénzt nem hoz csak visz,tele tartozással. Egész napja abból áll,telefonálgat,internetezi,jön-megy,pihen.És egyfolytában engem csesztet,hogy én nem csinálok semmit,csak pihengetek,meg a telefont bújom. Meg azt mondja,igazán csinálhatnál már valamit,hogynéz ki ez az udvar? Meg azt hogy én semmire nem vittem az életben,holott neki érettségije van,nekem 2 diplomám,mindig volt jó munkám.És sorolhatnám. Mintha magáról beszélne úgy,hogy én vagyok olyan. Mi ez? Régen nem csinálta.Folyton veszekedést provokál,és utána azt mondja,én imádok veszekedni. Nem érte.
2019. aug. 29. 08:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sem személyiségzavar, a folyamat, amit keresel kivetítés.

Kivetíti a saját hibáit a személyiségében, amik zavarják, és rajtad tölti ki a dühöt miatta.

Rettenetesen sokan csinálják, de legtöbbször szülő gyerek kapcsolatban figyelhető meg, ez nem nárcizmus ennyi alapján.

2019. aug. 29. 13:47
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem pszichés zavar, hanem egy tipikusan megromlott kapcsolat, ahol az egyik fél a saját kudarcélményeit a másikra vetíti ki, mindenért hibáztatja boxzsákként használja és "semmi se jó amit csinálsz".

Mivel saját erőből nem fogtok tudni ebből a gödörből kimászni két út áll előtted: vagy elmentek egy párterápiára, vagy megmondod erőt veszel magadon és elváltok. A te döntésed, hogy élsz így boldogtalanul lehet életed végéig, vagy megpróbálsz a fenti kettőből valamit választani.

2019. aug. 29. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!