A szorongásnak lehet ennyiféle tünete?
Pár éve kezdődött, akkor nyomást éreztem a mellkasomban és leírhatatlan rosszullét tört rám. Többször ki voltam vizsgálva, nem találtak szív eredetű bajt, ezt az érzést megszoktam és elmúltak ezek a tünetek. Aztán jött a több hónapig tartó gyomorfájdalom. Hasi UH, vérvétel után szintén elmúltak ezek. Ezt követte az extrasystolé, szegycsont fájdalom. Szív UH után mintha elvágták volna.
Most ott tartok, hogy gyakran szédülök, ha nem fekszem vagy ülök. Főleg nyílt terepen, utcán, boltban, autóban.
Lehet ez is a szorongás tünete?
Nekem van gyenge refluxom és gyerekkorom óta mitralis prolapsusom is. Penge kombó.
Én tudom, hogy nincs baja a szívemnek, mert szinte évente van egy kivizsgálás és legutóbb tavasszal sem találtak semmit. Most ez a soha elő nem forduló szédülés bosszant és keseríti meg az életemet. 2 hete elég gyakori, de ez is elő-előfordult április óta. Ha néha fordulna elő, nem érdekelne, de sajnos mindennap van már valami 20-40 perces levertség, szédülés, akármi...
Legutóbb szorított a mellkasom, nagy levegővételre köhögnöm kellett, mintha viszketett volna a nyelőcsövem. Elmentem futni és jobban lettem. Nem értem...
Nem alacsony a vérnyomásod? Attól is erőtlen, levert, szédülős szoktam lenni. Meg olyan érzésem van, hogy hiába veszek óriási levegőt, mintha nem jutna el a tüdőmbe, vagy éppen eljutna, de nem kerülne a vérembe oxigén. Ilyenkor csak sóhajtozom orrba-szájba egésznap. Sokszor az időjárás váltakozása is befolyásolja.
Illetve amim még volt ilyen szédülős levertséggel, az arcüreg-, illetve homloküreg gyulladás volt. Még a fülproblémáknál gyakori ez a nagyfokú szédülés, ami helyzettől függő.
Most hirtelen ezek a gyakoribb okok ugranak be a szorongáson kívül.
A vérnyomásom rendre 120-130/70-80
A nyaki csigolyákra gondolok, mert irgalmatlanul szokott fájni a nyakam, tarkóm és borzasztó a tartásom.
Az orrom se tiszta soha, lehet ennek is van köze hozzá.
Nekem is néha nagy levegőt kell vennem.
Igen, lehetségesek hasonló tünetek szorongás miatt is.
Fontos lenne utánajárnod, hogy nincs-e valami szervi baj (mondjuk alacsony vérnyomás stb.) a háttérben. Ha nincs, akkor pedig pszichiáterhez elmenni és a szorongást kell kezeltetni.
Amit leírsz én is átéltem. Azt hittem szívrohamom van. A sürgősségin kötöttem ki ahová a mentő bevitt. Szédülés, fejzúgás, heves szívverés, légszomj, izzadás.Erős nyomás a szegycsont környékén...Az EKG -vérnyomás rendben volt. Belém toltak két injekciót. Mint kiderült később egy nyugtatót meg valami görcsoldót. Jobban lettem. Javasolták, hogy pihenjek, ne hajtsam túl magam a munkahelyen stb. stb. Utána még kétszer volt ilyen jellegű pánikrohamom. Szerencsére két éve már nem volt.
Javaslom mindenképpen vizsgáltasd ki magad, hogy nincs e szervi probléma. Ha nincs akkor bizony esélyes a pánikroham. Megjegyezném hihetetlenül erős "testi" tüneteket tud produkálni. A dokik hajlamossak azonnal Xanaxot meg Frontint felírni-én is kaptam. Aztán pár db. beszedése után úgy döntöttem nem fogom szedni. Ha nagyon stresszes az életem esténként készítek egy brutál erős citromfű teát (nem filterest), vagy esetleg 1-2 Sedacur forte. Nem múlnak el ezek a dolgok hirtelen, de szinten tartható. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!