Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek a szerelemtől, létezik...

Félek a szerelemtől, létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Ez eléggé bután hangozhat, de megpróbàlom elmagyarázni. Szóval, jelenleg 18 éves lány vagyok, és még mindig félek attól hogy párom legyen.

14 évesen, mikor elkezdődött az a korszak hogy lassan érdekelni kezdtek a fiúk már volt egy kettő udvarlóm. De egyből azt hazudtam nekik, hogy barátom van.(de akkor betudtam annak, hogy csak nem állok rá készen hisz még javában gyerek voltam) És ezek után a mai napig ezt csinálom. Bárki akar hozzám közeledni megijedek és menekülésképpen kinyögöm, hogy párom van.

Imádom a romantikus könyveket és filmeket, szeretem azt is ahogy a barátnőim mesélik el hogy éppen milyen aranyos volt a párjuk. Néha eljátszom a gondolattal, hogy milyen lenne egy pár. És akarom is hogy legyen valakim de amint élesben megy a dolog, lefagyok, elkap a sírhatnék és a hasam is fájni kezd.

Egyébként is nagyon félénk vagyok, és vissza húzodó de férfiakkal szemben még inkább.

Létezne ilyen,hogy valaki fél a szerelemtől? Ezzel lehet valakihez fordulni?Vagy csak fogadjam el hogy egyedül maradok így?

2019. aug. 25. 16:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szó se lehet róla, hogy elfogadd! Persze az a könnyű út, nem kell szembeszállni a félelmeiddel. Csak éppen akkor az öngyilkosságnak egy sajátos formáját választod, ha nem is az életedtől fosztod meg magad, de a boldogságodtól, ami az élet normális velejárója kellene, hogy legyen.

Gátlásos vagy, szorongsz, nyilván a szüleid nevelték beléd, félsz a visszautasítástól, de ezen túl kell emelkedni, bevállalni a lazaságot, az ismerkedést, annak tudatában, hogy nem történhet semmi rossz, a maximum, ami történhet, hogy nem tetszel neki, és akkor mi van. Amit nyersz, az ennél a kockázatnál sokkal nagyobb. Beszélgetni kell, mosolyogni, vállalni önmagadat a negatív tulajdonságaiddal együtt (persze azokat úgyis igyekszel majd kisebbíteni), érdeklődni, szóval utat engedni a lehetőségnek, az érzelmeknek. Érdemes pszichológus segítségét kérni, hogy megindítsa benned ezt a változást, és meglásd, hamarosan párra találsz. Kötelező olvasmány: [link] (le is tölthető). Videón: https://www.youtube.com/watch?v=BzRxdM-5MU0

2019. szept. 18. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!