Mióta megtudtam, hogy a barátnőmnek voltak öngyilkos gondolatai, teljesen máshogy nézek rá?
1 éve vagyunk együtt, érzékeny, könnyen át lehet billenteni jó kedvből rossz kedvbe, gyakran túlgondolja a dolgokat, bolhából csinál elefántot...
Mégis meglepett.
Valami kapcsán mondta, hogy reméli, hogy a gyakornoki évét átvészeli, tekintve, hogy az lesz a legnehezebb része neki, és eddig is eléggé stresszelt, szorongott a tanulmányai miatt, és mondta hogy reméli, hogy nem tesz kárt magában. Erre rákérdeztem, hogy mire gondol, és először nem akarta kimondta, de aztán mondta, hogy voltak már ilyen gondolatai, de nem tudná megtenni a szerettei miatt.
Miért lepett meg ennyire? Mikor én jóval erősebb vagyok, vagy annak mutatom magam, és még nekem is voltak ilyen gondolataim, tekintve, hogy volt egy traumám gyerekkoromban ezzel kapcsolatban, és utána is volt egy-két rossz dolog.
Neki se voltak annyira jók az évei, és őt is sújtotta egy-két dolog. És elég gyakori manapság, hogy valakinek ilyen gondolatai vannak.
Most mégis teljesen össze vagyok zavarodva, és nem tudom mit tegyek. Nem bírom lenyugtatni az agyamat. Jó a kapcsolat, bár voltak hullámvölgyek, és az utóbbi hetekben egyre gyakrabban érzem azt, hogy lehet, hogy nem annyira jó nekem ez a kapcsolat.
De most hogy ezt pár napja közölte, teljesen le vagyok blokkolva. Nem tudom elengedni a gondolatot, mekkora rizikó van így a jövőnkben. Nem tudnám elviselni, ha valamit csinálna magával. Én csak egy egészséges kapcsolatot akartam, amiben relative gondtalan életet tudok élni. Ehhez még hozzárakva azt, hogy többször is említette, hogy fél a szülés utáni depressziótól, el se tudom képzelni mi lenne, ha tényleg bekövetkezne (ha eljutunk odáig), és aztán egyedül kéne gyerekeket nevelnem. Ha egyáltalán képes lennék rá utána. Nem tudnék még egy közeli öngyilkosságot elviselni szerintem.
Mit csináljak? Mit gondoljak?
"Jó a kapcsolat"(=kielégítő), de nem szereted annyira, hogy vállald a kockázatokat ergó nem is szereted őt igazán, mert az igazi szeretet az feltétel nélküli....
Nos, kedves kérdező szerintem nem hozzád való ez a barátnő és neki is jobb lenne egy kevésbé majrézós fiú, aki őszintén szereti és akire rosszban is számíthat urambocsá, aki mellett biztonságban érezné magát és akkor eszébe sem jutna öngyilkosnak lenni.
Még nem igazán hallottam, hogy majrézósnak gondolnának az emberek. Valamint nem mellettem voltak ilyen gondolatai.
De nem hiszem, hogy bárki is tudna feltétel nélkül szeretni bárkit is, hiszen mindig lehet mondani mindenkinek egy olyan okot, ami után megváltozna a véleménye a szerelméről.
"mindig lehet mondani mindenkinek egy olyan okot, ami után megváltozna a véleménye a szerelméről"
Lehet, de ha ennyire a kapcsolatból való kiugráson gondolkodsz, az azért egyértelmű jele annak, hogy nem akarod őt vállalni, nem szereted igazán és tényleg jobb lenne nektek külön, ha a még meg sem történt dolgokon is már parázol.
Ha egy nő boldog és kiegyensúlyozott egy párkapcsolatban, akkor annak esze ágában sincs öngyilkosnak lenni.....
De ha elhagyod, az is benne van a pakliban, hogy még jobban padlóra küldöd - esetleg vidd el pszichológushoz előbb!
Egyébként mi a garancia arra, hogy a következő barátnőd se szó, se beszéd bejelentés nélkül nem lesz öngyilkos?!
Merthogy az öngyilkosok többsége simán megteszi és nem jelenti be előre.
"Nem tudom elengedni a gondolatot, mekkora rizikó van így a jövőnkben. "
Nem mintha nem történhetne bármikor baleset, esetleg nem jöhetne egy olyan rák, ami néhány hét alatt végez valamelyikőtökkel. Szülés utáni depressziója pedig sok nőnek van, akár még olyanoknak is, akiknek sosem volt előtte öngyilkossági gondolata. Persze a médiában ez nem jelenik meg, sőt a mindennapokban is tabu, mert "jaaaj, milyen ember az, aki nem tud örülni a legszebb dolognak". Pedig van ilyen, és gyakori. Sajnálom, hogy erről nem beszél senki, csak a mézesmázos oldalát említik meg mindenhol a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!